Dnevna Arhiva: 6. маја 2018.

Zaječar Open 2018

U prelepom ambijentu sportskog kompleksa Popova plaža, ovog vikenda viđen je jako kvalitetan tenis mladih takmičara do 12 godina. Teniski klub AS Timok u saradnji sa teniskim savezom Istočne Srbije organizovao je turnir Prvenstvo regiona ZAJEČAR OPEN 2018 na visokom nivou. Takmicari iz Bora, Ćićevca, Leskovca, Prokuplja, Niša, Babušnice i Zaječara bili su jako motivisani u borbi za bodove a najbolji takmičari nagrađeni su diplomama, medaljama i peharima.

Postignuti su sledeći rezultati:
Dečaci:
1. Nikola Jović (TAZ, Niš)
2. Aleksa Stanković (Top, Prokuplje)
3. Danilo Jovanović (AS Timok, Zaječar)
4. Aleksandar Žikić (TAZ, Niš)
 Devojčice:
1. Aleksandra Stevanović (Bor)
2. Jana Radojković ( Bor)
3. Bojana Biševac (Ćićevac)
4. Anja Đorđević (TAZ, Niš)

5. sportske igre mladih u Zaječaru

5. sportske igre mladih 2018 biće održane u sredu 9. maja u Zaječaru. Sportske igre mladih je najveći međunarodni projekat čiji je osnovni cilj promocija zdravih stilova života i prijateljstva. Grad Zaječar i Opština Sokobanja su jedni od 20 gradova i opština koji će ove godine biti domaćin 5. Sportrskih igara mladih. Prvi krug takmičenja, u našem gradu, je predviđen za sredu 09.05.2018. godine i očekuje nas drugi krug takmičenja 31.05.2018. godine. Takmičenje u Sokobanji se organizuje 10.05.2018. godine. Osnovcima je omogućeno da se u toku godine i u vreme letnjeg raspusta potpuno besplatno učestvuju i takmiče se u deset sportskih disciplina: šah, odbojka, odbojka na

13. Međunarodni sajam meda i vina u Negotinu

13. Međunarodni sajam meda i vina u Negotinu, pod sloganom „Oni vide med i vinO“, biće održan 11. i 12. maja. Tradicionalno, Sajam meda i vina u okviru Majskih svečanosti povodom 12. maja, Dana Opštine, u Negotinu priređuju Društvo pčelara „Hajduk Veljko“, Udruženje vinara Negotinske Krajine i Turistička organizacija, pod pokroviteljstvom Opštine Negotin. Očekuje se okupljanje brojnih učesnika, izlagača i gostiju iz Srbije i inostranstva.