Dnevna Arhiva: 8. маја 2018.

MIŠKO PLAVI TRIO u petak u Nišu!

Renomirani beogradski muzičar, multiinstrumentalista, kompozitor i aranžer Milivoje Petrović – Miško Plavi, nastupiće sa svojim triom u Nišu u petak, 11.maja u klubu Feedback, sa početkom u 22h. Miško Plavi Trio, u sastavu Miško Plavi – harmonika, Vasil Hadžimanov – klavijature i Srđan Džoni Dunkic – bubnjevi, nastupa zajedno od 2011.godine i za to vreme je održao veliki broj koncerata širom Balkana, kao i u srednjoj i zapadnoj Evropi. Kroz svoju bogatu muzičku karijeru Miško Plavi je stvorio autentičan muzički izraz, sublimirajući više stilova u snažan i emotivan autorski rezultat, svirajući kombinaciju klasične, džez i mediteranske muzike, a istovremeno

Jevgenij Martinjenko sutra u Negotinu

Sutra će u 10:30 Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, u svom kabinetu, prirediti prijem za g-dina Jevgenija Martinjenka, savetnika ambasadora Ruske federacije za trgovinska predstavništva, koji će u Negotinu boraviti u okviru obeležavanja 9. maja, Dana pobede. Program obeležavanja Dana pobede počeće u 11 sati u Novom gradskom
parku (preko puta hotela).

Do 1. avgusta semafor na državnom putu Zaječar – Negotin

Izvođenje radova na popravci mosta preko sikolske reke, na državnom putu IB reda broj 35, na km 83+465, deonica Negotin – Zaječar počeće sutra.. Za vreme izvođenja radova saobraćaj u zoni gradilišta biće regulisan uz upotrebu semaforske i privremene saobraćajne signalizacije prema projektu privremene saobraćajne signalizacije, a prema rešenju Ministarstava građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Radovi će trajati do 1. avgusta

Obeležavanje Dana pobede nad fašizmom u Zaječaru

Povodom obeležavanja 9. maja – Dana pobede nad fašizmom biće organizovano polaganje venaca na spomenik poginulima u oslobođenju Zaječara u Drugom svetskom ratu. Tradicionalno delegacije ambasada Rusije i Azerbejdzana prisustvuju danu sećanja na postradale vojnike i civile za vreme Drugog svetskog rata i ovim povodom gradonačelnik Zaječara, Boško Ničič, prirediće prijem za predstavnika ambasade Ruske federacije u salonu Gradske uprave. Nakon prijema protokolom je predviđeno polaganje venaca.

Akcija „Srce za sve“ u Omladinskom centru

Humanitarnog koncerta „SRCE ZA SVE“ održaće se u subotu, 12. maja u Omadinkom centru sa početkom od 22 časova.Na koncertu će nastupiti ROCKTORI, ŠEGRTI i Zoran Stojković Stoka.  Cena ulaznice je 150 dinara, a sav prihod ide u svrhu pomoći porodici Stefana Tošića, obolelom od cerebralne paralize.

„Đurđevdanski sabor“ u Gamzigradu u subotu

Trinaesti po redu „Djurdjevdanski sabor“ biže održan u Gamzigradu u subotu 12 maja. Posetioci ove manifestacije oćekuje bogat kulturno umetnički program, a neće izostati ni sportska dešavanja. Početak programa predvidjen je za 9 sati, i manifestacija Djurdjevdanski sabor otpočeće turnirom u malom fudbalu i crtanjem murala.
Od 12 sati biće organizovana takmičenje u kuvanju jagnježe čorbe, kao i izbor najlepšeg djurdjevdanskog venčića. Svečani defile učesnika predviđen je za 15 časova, nakon čega će nastupiti kulturno umetnička društva „Romulijana“ iz Gamzigrada, „Đorđe Genčić“ iz Halova, „Polet“ iz Metovnice, kao i folklorna grupa „Udruženje Društva roma Zaječar“. Organizator manifestacije je Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”.

„Violinista na krovu“ večeras na repertoaru zaječarskog pozorišta

Večeras na repertoaru pozorišta „Zoran Radmilović“ naćiće se repriza predstave „Violinista na krovu“ koju izvodi grupa „Music and drama lab“, a čiju režiju podpisuju Vesna Nedeljković i Vladimir Petković – Zigi. Početka predstave je od 20 časova, a cena ulaznice je 120 dinara.