Dnevna Arhiva: 10. маја 2018.

Javni poziv za predloge programa za organizaciju sportsko-rekreativnih manifestacija za 2019.

Sportski savez grada Zaječara obaveštava mesne zajednice sa teritorije grada Zaječara da je rok za dostavljanje predloga programa za organizaciju sportsko-rekreativnih manifestacija za 2019. godinu 15. maj. Svi zainteresovani formulare mogu preuzeti sa sajta Sportskog saveza grada Zaječara (www.zajecarsport.rs) ili lično u prostorijama Sportskog saveza u Hajduk Veljkovoj broj 5.

Večeras multimedijalna izložba Jugoslovenske kinoteke iz Beograda “Srbija i Srbi na filmu u Prvom svetskom ratu”

U Narodnom pozorištu Timočke Krajine “Zoran Radmilović” večeras u 19 časova biće otvorena multimedijalna izložba Jugoslovenske kinoteke iz Beograda “Srbija i Srbi na filmu u Prvom svetskom ratu”. Biće izložene fotografije iz filmova, koji prikazuju Srbiju i srpski narod u Prvom svetskom ratu, izabrane pošto je pregledano na hiljade metara filmske trake iz arhiva Jugoslovenske kinoteke, koja je učestvovala u projektu Evropske unije posvećenom jubileju Velikog rata. Takom trajanja izložbe biće emitovan  i odabrani filmski  materijal. Izložbu će otvoriti autori: Aleksandar Erdeljanović, upravnik Arhiva kinoteke i Božidar Marjanović, stručni saradnik Arhiva kinoteke. Pokrovitelj izložbe je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Dan otvorenih vrata na Fakultetu za Menadžment

U utorak 15. maja 2018. godine, Fakultet za menadžment posetiće maturanti srednjih škola iz Zaječara u akviru tradicionalne aktivnosti ,,DANI OTVORENIH VRATA FAKULTETA ZA MENADŽMENT ZAJEČAR“. Poseta maturanata predviđena je za 12.30 sati. Programom je  predviđen prijem u amfiteatru i pozdravna reč dekana Fakulteta, sa pružanjem  informacija o studijskim programima i uslovima studija u narednoj akademskoj godini. Nakon toga planiran je obilazak sadržaja u zgradi Fakulteta i koktel.

Članovi Montesori radionice na „Markovdanskim susretima“ u Bačkoj Palanci

Članovi Montesori radionice nastupiće na 10.Međunarodnom festivalu dečijeg stvaralaštva “Markovdanski susreti“ koji se održava u Bačkoj Topoli od 11-13.05.
Članovi dramske radionice nastupiće na 7.Međunarodnom Bijenalu umetničkog dečijeg izraza(BUDI) 26. maja u Pančevu.Na konkursu 7.BUDI, predstava naših malih glumaca “Carevo novo odelo“ osvojila je drugu nagradu, dok je Petra Ninić pohvaljena za izvođenje kratkog monodramskog prikaza “Čajnik“i pozvana da otvori Pozorišni dan Budi – Andersenijada.
U kategoriji Vizuelna umetnost BUDI svuda,u okviru istog konkursa,
Nikola Božinović  ,član Genijalne družine, osvojio je treće mesto, njegov rad biće izložen u toku trajanja Bijenala od 11.maja do 11.juna.

Mini basket festival „Sava Miletić“ u nedelju u Sportskoj hali na Kraljevici

U nedelju u Zaječaru u Sportskoj hali na Kraljevici održaće se drugi po redu Mini-basket festival “Sava Miletić“ u organizaciji Košarkaškog kluba “Timok“. Turnir počinje u 10 časova, dok je svečano otvaranje zakazano za 12 časova. Na festivalu će učestvovati dečaci i devojčice sa regiona uzrasta 11 godina i mlađi. Očekuje se oko 500 mališana iz okolnih gradova. Košarkaški klub “Timok“ organizuje Mini-basket festival u znak sećanja na Savu Miletića i poziva sugrađane da dođu i uživaju u čarolijama budućih košarkaških šampiona.

Susreti osoba sa invaliditetom sutra u Zaječaru

Gradski sportski susreti osoba sa invaliditetom biće održani sutra  u Zaječaru. Organizator je Sportski savez grada Zaječara, a takmičari će se nadmetati u šahu, pikadu, stonom tenisu, ribolovu i poligonu spretnosti. Početak takmičenja za ribolovce je na Popovoj plaži u 8 časova, dok će takmičenje u preostale četiri discipline krenuti u 12 časova u Hali sportova na Kraljevici. Gradski sportski susreti osoba sa invaliditetom predstavljaju kvalifikacije za Međunarodno takmičenje koje je na programu u Vidinu 17. maja.

35. Susreti medicinskih radnika u Gamzigradu

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“, organizuje 35. Susrete medicinskih radnika Zaječarskog i Borskog okruga. Stručni deo 35. Susreta zdravstvenih radnika biće upriličen u Specijalnoj bolnici i sastojaće se od 2 stručna sastanka koji su akreditovani od strane zdravstvenog saveta. Po rečima organizatora očekuje se preko  400 zdravstvenih radnika iz Zaječarskog i Borskog okruga. U sklopu 35. Susreta medicinskih radnika biće održana dva stručna sastanka sa temama: „Uticaj balneofizikalnih procedura u lečenju arterijske bolesti“ i „Toaleta arterijskih i venskih ulceracija“.
Program :
10.00 – 10.30 – Prijava učesnika
10.30 – Uvodna reč V.D.direktora Specijalne bolnice
11.00 – 11.30 – Stručni sastanak „Uticaj balneofizikalnih procedura u lečenju arterijske bolesti“, predavač struk.med.sestra Maja Miloradović
11.30 – 12.00 – Stručni sastanak „Toaleta arterijskih i venskih ulceracija“, predavač struk.med.teh. Vladan Dinić.
12.00 – Obilazak Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“
13.00 – Obilazak kasno-antičkog nalazišta „Felix Romuliana“
15.00 – Svečani ručak  – Hotel Srbija-Tis Zaječar

Večeras predstava „Sex bomb“ u zaječarskom pozorištu

Na sceni Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” u Zaječaru večeras od 20 časova biće izvedena predstava “SEX BOMB” u režiji Radeta Vukotića. Predstava koja će vas nasmejati do suza govori o dvojici prijatelja koji nagovaraju svoje supruge da pristanu na promenu partnera. Kada uz veliku muku to i uspeju, nastaje prava noćna mora za njih dvojicu jer supruge uzimaju stvar u svoje ruke. Prvi put zajedno na pozorišnoj sceni su Marija Veljković i Kristina Radenković, poznate voditeljke najpopularnijeg domaćeg kviza Slagalica. Pored njih u predstavi igraju i Nikola Ivačkov i Đorđe David. Cena karte je 500 dinara.