Dnevna Arhiva: 14. маја 2018.

Male olimpijske igre sutra u Zaječaru

Opštinsko takmičenje u Malim olimpijskim igrama biće održano sutra  u hali sportova na Kraljevici. Početak takmičenja zakazan je za 11 sati, a učestvuju učenici prvog, drugog i trećeg  razreda zaječarskih osnovnih škola. Organizator je Sportski savez grada Zaječara, a pobednici će obezbediti plasman na Okružno takmičenje koje je na programu u sredu 16. maja takođe u Zaječaru.

Manifestacija „Muzeji za 10“ danas počinje i u Zaječaru

Nacionalna manifestacija „Muzeji za 10“, kojom će biti obeleženi Medjunarodni dan muzeja, Evropopska noć muzeja i Nacionalna nedelja muzeja, počinje danas izložbom radova profesora likovne kulture sa područja Školske uprave Zaječar. Početak izložbe je u 19 časova u Radul begovom konaku. Takodje sutra sa početkom od 13 časova u Galeriji Narodnog muzeja u Zaječaru biće održana promocija knjige prof. dr Milke Medić pod nazivom Romulijana (Gamzigrad).Prvobitno promocija knjige prof. dr Milke Medić bila je predvidjena da se održi na lokalitetu Feliks Romulijane ali je zbog loših vremenskih uslova premeštena u zgradi muzeja.

Sutra možete ostvariti popust od 50 % na upis u biblioteku

Povodom Međunarodnog dana porodice (15. maj) sutra će 2018 cena porodičnog upisa u Matičnu biblioteku „Svetozar Marković“ biće snižena za 50 procenata. Porodičnu člansku kartu za Matičnu biblioteku u Zaječaru samo sutra možete dobiti po ceni od 500 rsd.