Dnevna Arhiva: 17. маја 2018.

Zdravstveni centar Zaječar u nedelju nastavlja sa preventivnim pregledima stanovništva

Zdravstveni centar Zaječar nastavlja sa preventivnim pregledima stanovništva sa područja Grada Zaječara u nedelju 20. maja 2018. u periodu od 8 do 16 sati.
Sadržaj preventivnih pregleda:
– kardiološki pregled
– dermoskopski pregled na melanome
– određivanje holesterola i triglicerida u krvi
Preventivni pregledi biće obavljeni u odgovarajućim službama u Domu zdravlja. Potrebno je da građani sa sobom ponesu zdravstvenu ispravu (ako je poseduju), raniju medicinsku dokumentaciju i neki od identifikacionih dokumenata. Obzirom da uzimanje hrane remeti određivanje lipida u krvi potrebno je da građani ne uzimaju hranu 10-12 sati pre uzorkovanja. Lipemični uzorci krvi neće se uzimati za obradu.

Šampioni igraju poslednju utakmicu u II rukometnoj ligi

U subotu 19.05.2018. godine u Sportskoj hali u Zaječaru biće odigrana prvenstvena utakmica 14-og kola II rukometne lige Istok za muškarce između RK Zaječar 1949 – RK Majdanpek. Ovo je poslednja utakmica muške ekipe u drugoj ligi koji će najverovatnije bez poraza ući u viši rang takmičenja. Početak je u 18:30 časova.

U utorak HIT komedija „Made in Zaječar“

U utorak, 22. maja na sceni Narodnog Pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ biće izvedena komedija „Made in Zaječar“ u režiji Miroljuba Rikija Nedovića.
Igraju: Milutin Vešković, Dragana Jovanović, Vladimir Milošević i Sanja Nedeljković. Komad „Made in Zaječar“ Miroljuba Rikija Nedovića, koji potpisuje i režiju, jeste priča o tipično netipičnoj zaječarskoj porodici, koja, kao i svi danas, jedva sastavlja kraj sa krajem. Zaplet počinje kada ispred ulaznih vrata pronađu torbu sa novcem.
Slogan ove urnebesne pozorišne komedije je: „NE MOŽEMO DA VAM ULEPŠAMO CEO ŽIVOT ALI JEDNO VEČE SIGURNO HOĆEMO!“ Predstava se igra u sali pozorišta sa početkom u 20 sati. Cena ulaznice je 200 dinara.

Sportski vikend za osnovce

Okružno takmičenje u Malim olimpijskim igrama na programu je u petak 18. maja u hali sportova na Kraljevici od 11 časova. Učestvuju najbolje ekipe učenika I, II i III razreda osnovnih škola sa teritorije zaječarskog okruga.
Opštinsko takmičenje u tenisu na programu je u subotu 19. maja. Organizator takmičenja je Sportski savez grada Zaječara u saradnji sa Teniskim klubom „AS Timok“, a pravo učešća imaju učenici osnovnih škola iz Zaječara rođeni 2008. godine i mlađi. Početak takmičenja zakazan je za 10 časova na Popovoj plaži.