Dnevna Arhiva: 24. маја 2018.

Večeras „Miris lovine“ pozorišta „Moruzgva“ iz Zagreba

Na sceni Narodnog Pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“, večeras od 20 časova biće izvedena hit komedija „Miris lovine“ pozorišta „Moruzgva“ iz Zagreba u režiji Franke Perković. Igraju: Ecija Ojdanić, Barbara Nola i Lada Bonaci. Komad „Miris lovine “počinje pripremom uobičajenog druženja – večere na kojoj se jednom mesečno okupljaju tri bračna para. Žene su u kuhinji, a muškarci u dnevnoj sobi igraju improvizirani golf, nepodnošljivo iritantni, iako se kroz čitavu predstavu pojavljuju samo glasovima. Žensko čavrljanje ubrzo zamenjuju iskrene ispovesti o brakovima koji su, sva tri, na rubu propasti .Vrhunac zapleta predstavlja scena u kojoj su muškarci, greškom, zatvoreni u veliku hladnjaču, a tri supruge nađu se pred zanimljivim izborom – osloboditi ih ili se rešiti problema jednom zauvek… Cena karte je 300 dinara.

Završna smotra tradicionalne manifestacije ,,Susreti sela“ u Donja Beloj Reci

Programi Ustanove ,,Centar za kulturu opštine Bor“ maj – jun 2018. godine
25. 05. 2018. godine – Završnu smotru tradicionalne manifestacije ,,Susreti sela“ u Donja Beloj Reci
17:30 sati – Program
17:30 sati – Defile
18 sati – Početak kulturno-umetničkog programa.
25. 05. 2018. godine – pozorišna predstava ,,Gola u kavezu“ u Muzičkoj školi u 20 sati – – kazalište Moruzgva iz Zagreba. Cena ulaznice 300,00 dinara
28. 05. 2018. godine – pozorišna predstava ,,Bajka o pozorištu“u Muzičkoj školi u 20 sati – pozorište ,,Zvezdara Teatar“ iz Beograda. Cena ulaznice 600,00 dinara.

Svečano otvoren 33. Festival mladih pesnika „Dani poezije 2018“

U Radul-begovom konaku u Zaječaru sinoć je svečano otvoren 33. Festival mladih pesnika „Dani poezije 2018“. „Činjenica da je ovaj festival  33. po redu, a da bi možda bio i pedeseti  da nije bilo prekida, pred sve nas koji se kulturom bavimo stavlja zadatak da nikada ne dozvolimo da festivali kao što je ovaj dožive prekide u svom održavanju“, rekao je otvarajući 33. Festival, gradski većnik za kulturu Vujadin Milošević.