Dnevna Arhiva: 14. јуна 2018.

Izložba dokumenata i fotografija „Srpsko-Švedski diplomatski odnosi od 1917-2017.god.”

U Galeriji Istorijskom arhivu „Timočka krajina“ u Zaječaru u utorak, 19. juna biće organizovana izložbu dokumenata i fotografija „Srpsko-Švedski diplomatski odnosi od 1917-2017.god.”. Izložbu će otvoriti NJ.E. Gospodin Jan Lundin, ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji, a o izložbi će govoriti Velibor Todorov, direktor Arhiva u Zaječaru i Duško Topalović, autor izložbe. Otvaranje izložbe je zakazano u 13.00 sati.

Sutra će biti održana peta sednica Skupštine opštine Negotin

Sutra će biti održana peta sednica Skupštine opštine Negotin. Početak je u 10 sati u velikoj sali SO Negotin.

„Hoćeš kulturu, pridruži se“

Sutra će na Gradskom trguu Zaječaru (kod fontane) biti organozovana akcija pod nazivom „Hoćeš kulturu, pridruži se“. U ovaj akciji učestvuje Folklorna sekcija Društva Roma kao i KUD Nikola Pašić uz pomoć Gradske uprave i Narodnom pozorištu Timočke krajine – Centar za kulturu Zoran Radmilović. Početak je u 19 sati.

Održana 17. sednica Skupštine Grada Zaječara

Na današnjoj sednici u Zaječaru, odbornici su većinom glasova usvojili Odluku o Završnom računu budžeta grada Zaječara za 2017. godinu. Ukupni prihodi i primanja u 2017. godini ostvareni su u iznosu od 1.751.289.000,00 dinara, odnosno 74,03% u odnosu na planirana sredstva. Ukupno izvršeni tekući rashodi i izdaci u 2017. godini iznose 1.564.000.000,00 dinara, odnosno 66,51% u odnosu na budžet. Ukupan suficit u 2017. godini iznosi 187 miliona 174 hiljade dinara. Na ovoj sednici je pored ostalog usvojena Odluka o pristupanju izrade Lokalnog antikorupcijskog plana grada Zaječara kao i Pretres Predloga Odluke o izmeni i dopuni Odluke o obrazovanju Saveta za zdravlje grada Zaječara.

Iron Maiden 24. jula u Areni Zagreb

Svetske rock legende IRON MAIDEN svoju novu turneju ‘Legacy Of The Beast’ otvorili su na severu Evrope, a pohvale ne prestaju da pristižu od medija i fanova za vizualno najgenijalniji Maidenov nastup ikad! Set lista je prepuna hitova iz bliže i dalje prošlosti grupe – ali ne samo očitih hitova nego upravo onih koje fanovi najviše vole, a nisu se dugo čuli na koncertima – prvih nekoliko koncerata ostavili su publiku ništa manje nego euforičnom. Od svh ljudi na planetu estonski fanovi u Tallinnu bili su prvi svedoci novog spektakla. Za njima su slijedili Finci, pa Norvežani i Šveđani, i to 40 tisuća njih na zatvorenom stadionu u Stockholmu. Nordijsko proputovanje vodilo je dalje do Kopenhagena, a kulminira će kao headlineri Sweden Rock Festivala u Solvesborgu ovog četvrtka. Organizatori Live Nation sa zadovoljstvom prenose