Dnevna Arhiva: 15. јуна 2018.

Pola kilograma marihuane u taksiju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Knjaževcu, u saradnji sa niškom policijom, zaplenili su oko 500 grama biljne materije nalik na marihuanu i uhapsili S.M. (45) iz Knjaževca, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je, biljnu materiju nalik na marihuanu upakovanu u kesu, pronašla kod osumnjičenog prilikom kontrole dok se nalazio u taksi vozilu, na sporednom putu ka Belom Potoku. Po nalogu tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

„Sanja Ilić & Balkanika“ u subotu na Popovoj plaži

Letnja  sezona na Popovoj plaži biće otvorena koncertom grupe „Sanja Ilić & Balkanika“ u subotu 16. juna u 21 čas,  kao najava zaječarskog kulturnog leta. Sanjina grupa Balkanika imala je koncerte na svim kontinentima i na  najlepši način predstavila svetu deo kulturnog nasleđa i muzike Srbije. „Sanja Ilić & Balkanika“ nastupali su više puta u Zaječaru i na Romulijani i oduševljavali publiku svojom interptetacijom muzike Balkana. Organizator koncerta je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“,  a pokrovitelj  je Grad Zaječar.

Okružno vatrogasno takmičenje za vatrogasni podmladak u nedelju u Zaječaru

U nedelju 17. juna ove godine biće održano okružno vatrogasno takmičenje za vatrogasni podmladak gde će učestvovati đaci osnovnih škola sa zaječarskog okruga. Dobrovoljno vatrogasno društvo Zaječar ove godine obučilo je 210 zainteresovanih osnovaca koji će se nadmetati a najbolji pojedinci će predstavljati grad Zaječar 07. i 08. jula 2018. godine na državnom takmičenju za vatrogasni podmladak. Zahvaljujući dobrim rezultatima u poslednjih par godina zaječarci će biti domaćini ovogodišnjeg državnog takmičenja, gde se očekuje dolazak preko 600 takmičara iz cele Srbije.  Okružno vatrogasno takmičenje za vatrogasni podmladak biće održano u periodu od 08,00 do 11,00 sati na Gradskom stadionu u Zaječaru