Dnevna Arhiva: 18. јуна 2018.

OPREZ pčelarima! Sutra prskanje protiv komaraca

Zavod za dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju “Visan“ DOO, Zemun obaviće sutra, 19.06.2018. godine tretman suzbijanja komaraca. Tretiranje će se vršti na Kraljevici, kao i na obodima grada Zaječara, u vremenu od 17 sati do 22 sata. U sredu, 20.06.2018. godine u jutarnjim satima tretiraće se krpelji, a istog dana od 17 sati tretiraće se komarci na području celog grada. Mole se građani da imaju razumevanje i da se u navedenom terminu sklone iz zone tretmana, sve dok se tretman ne završi. Tretman će se obaviti preparatom AQUA – KOTHRINE EW 25 i DELTASECT.
Upozoravaju se pčelari da u navedenom periodu preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela. Ako pčele nije moguće izmestiti iz zone tretmana neophodno je preduzeti sledeće mere:
– noć pre tretmana zatvoriti pčele
– ventuse na košnicama ostaviti otvorene
– ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu
– poletište suziti rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela
– ako su izuzetno visoke vrućine košnice hladiti vodom
– ujutro nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom
Izuzetno, u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, tretman će biti odložen za prvi naredni dan u jutarnjim časovima.

Publika sinoć uživala na Popovoj plaži

Sanja Ilić & Balkanika priredili su sinoć fantastičan celovečernji koncert na prepunoj Popovoj plaži. Publika je uživala duže od 2 sata uz hitove poput „Đelem, đelem”, „Ne kuni me, ne ruži me majko”, „Mećava”, „Plava ptica”, „Princeza”, „Maljčiki” … ali i „Nova deca”, pesma sa kojom su Sanja Ilić i Balkanika nastupili na ovogodišnjem  takmičenju „Pesma Evrovizije“. Članovi benda odali su priznanje zaječarskoj publici koja je sve vreme pevala sa njima, a Sanja Ilić je  sinoćnji koncert proglasio najuspešnijim koncertom Balkanike  u ovoj godini, kako zbog atmosfere tako I zbog izuzetno velikog broja posetilaca. Uspešnosti nastupa proslavljenog muzičkog sastava doprineli su  lep ambijent,dobro ozvučenje i svetlo, kao i lepo vreme. Organizator koncerta je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” a pokrovitelj Grad Zaječar.

Projekcije filmskih hitova u Domu kulture u Kotlujevcu

U Domu kulture u Kotlujevcu u četvrtak i u petak, 21. i 22.06.2018. biće održane projekcije filmskih hitova. 3D film „Neviđeni 2“, biće prikazan u četvrtak i u petak od 17 časova, kao i u petak od 19 časova. Prikazivanje 3D filma „Svet iz doba Jure – Uništeno kraljevstvo“ predviđeno je u četvrtak od 19 časova i od 21 čas, a u petak od 21 čas.
Cena karte je 250 dinara.