Dnevna Arhiva: 21. јуна 2018.

Promocija knjige Slobodana Lazarevića “ Leget 1914 “

Danas će u Galeriji Istorijskog arhiva Timočka krajina u Zaječaru biti organizovana promocija knjige Slobodana Lazarevića “Leget 1914“. O knjizi će govoriti: Pukovnik prof. dr Milivoje Pršić (recenzent), Prof. dr Predrag Marković (istoričar) i Slobodan Lazarević (autor) novinar „Politike“ u penziji i publicista. Početak je u 13 sati.

11. po redu „Sabor kosovskih Srba Timočke krajine“

„Sabor kosovskih Srba Timočke krajine“, 11. po redu, biće oganizovan i ove godine u Zaječaru i Zvezdanu. Ova tradiconalna manifestacija počinje u petak,22. juna u 18 sati na zaječarskom Trgu oslobođenja, kada će nastupiti etno grupe “Kraljice” i “Dolama” iz osnovne i srednje muzičke škole u Negotinu, kao i KUD „Božur“ iz Zvezdana.
U subotu, 23. juna, tačno u podne, u Zvezdanu će biti otvorena izložba narodne nošnje, u 13 časova počinje takmičenje u kuvanju pasulja, dok će u 15 sati biti otvorena Izložba domaće radinosti, tradicionalnih zanata i tradicionalne kuhinje . Istovremeno  će početi  i takmičenje proizvođača rakije i vina.

Večeras besplatan koncert klasične muzike učenika i nastavnika Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru

Povodom 21. juna – Svetskog dana muzike, na platou  ispred  zgrade Narodnog pozorišta Timočke Krajine  „Zoran Radmilović“, večeras će biti održan besplatan koncert klasične muzike učenika i nastavnika Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru. Početak koncerta je u 18:30, a organizator je   Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa  Muzičkom školom „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru. Pokrovitelj je Grad Zaječar