Dnevna Arhiva: 26. јуна 2018.

„Zarobljeno vreme“ film o putovanju rok kritičara Petra Pece Popovića

U sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” sutra će biti prikazan celovečernji dokumentarni film „Zarobljeno vreme“ scenariste i reditelja Milana Nikodijevića. Film govori o putovanju rok kritičara Petra Pece Popovića po emotivnom zavičaju i godinama kada je rokenrol bio važan. U filmu su prikazani njegovi sureti sa junacima i graditeljima jugoslovenske rok scene: Kornelijem Kovačem, Goranom Bregovićem, Žikom Jelićem, grupama Indeksi, Smak, Tajm, Sašom Lošićem, Vlatkom Stefanovskim, Losipom Lisac, Bajagom, Džibonijem i drugima. Početak je u 18 časova a ulaz je slobodan.

Kompletan program 52. Gitarijade u Zaječaru

ČETVRTAK, 28.06.2018
21:00 – Ki
21:30 – Saxon
23:00 – Polufinalisti Gitarijade
00:00 – Psihomodo Pop
01:30 – Johnny Ranković & The Churlians
PETAK, 29.06.2018
21:00 – Hadži Prodane Duše
21:30 – Galija
23:00 – Polufinalisti Gitarijade
00:00 – Neverne Bebe
01:30 – Nikola Čuturilo
SUBOTA, 30.06.2018
21:00 – TBC
21:30 – Partibrejkersi
23:00 – Finalisti Gitarijade
00:00 – Billy Idol
01:30 – Dejan Cukić & Spori Ritam Bend
Takmičarski bendovi su:
AMNEZIJA, Beograd (SRBIJA), RED DANGER, Negotin (SRBIJA), KLER, Novi Sad (SRBIJA), ROV, Smederevo (SRBIJA), INFINITIV, Požarevac (SRBIJA), CORNIX – Banja Luka, (BiH), THE SYNERGY –Tuzla, (BiH), NAVY NE OBECAVA – Beograd, (SRBIJA), ALEJA VELIKANA – Beograd, (SRBIJA) i GMO, Zaječar (SRBIJA)

Nema suspenzije… samo novčane kazne za Šaćirija, Džaku, Lihtštajnera, Krastajića, Kokezu i FSS

Reprezentativci Švajcarske Granit Džaka, Đerdan Šaćiri i Stefan Lihtštajner nisu suspendovani zbog proslave golova na meču protiv Srbije. Švajcarski trio bio je pod istragom FIFA zbog provokativnog načina proslave golova protiv Srbije. Mnogi mediji su bez osnova spekulisali da bi moglo da se dogodi da budu suspendovani na jedan ili dva meča. To se naravno nije dogodilo. FIFA je nastavila sa trendom pojačanih finansijskih kazni koji ima od početka Mundijala i trojici igrača izrekla novčane kazne u iznosima od pet (Lihtštajner) do 10 hiljada franaka (Džaka i Šaćiri). Nakon meča Srbije i Švajcarske pod istragom su se zbog izjava nakon meča našli i selektor Srbije Mladen Krstajić i predsednik FSS Slaviša Kokeza. Kao i sam FSS zbog neprimerenog ponašanja navijača. Kazne su i u ovom slučaju samo novčane. Selektor Mladen Krstajić moraće da plati 5.000 franaka zbog neprimerenih komentara nakon meča. Krstajić je nakon duela govorio o suđenju. Predsednik Fudbalskog saveza Slaviša Kokeza će zbog oštrih izjava datih u intervjuu za BBC a koje su se odnosile na kritiku rada FIFA i Sudijske organizacije Međunarodne kuće fudbala takođe platiti 5.000 franaka. FSS će zbog neprimerenog i provokativnog ponašanja navijača platiti 54.000 franaka. Nakon meča sa Kostarikom FSS je zbog navijača kažnjen sa 10.000 franaka.

Izvor: n1info