Dnevna Arhiva: 28. јуна 2018.

Konkurs za radna mesta u policiji i vatrogasnoj jedinici

Vlada Republike Srbije Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za 549 polaznika u centar za policijsku obuku i 100 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova. Što se tiče Timočke krajine Vatrogasno-spasilačkoj četi u Boru potrebno je 5 polaznika dok je u Zaječaru potrebno 8 polaznika.
Uslove konkursa možete videti:
Konkurs za policiju: https://www.copo.edu.rs/Konkurs_za_upis_na_osnovnu_policijsku_obuku-160-1-511
Konkurs za vatrogasno-spasilačku jedinicu: https://www.copo.edu.rs/Konkurs_za_vatrogasno_spasilacke_jedinice-160-1-512

Sinoć prikazan celovečernji dokumentarni film „Zarobljeno vreme“

U okviru pratećih manifestacija 52. Zaječarske Gitarijade u sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” kasno sinoć prikazan je celovečernji dokumentarni film „Zarobljeno vreme“ scenariste i  reditelja Milana Nikodijevića. Ovaj izvanredan jugo-nostalgičan film govori o novinaru i rok kritičaru Petru Peci Popoviću , ovogodišnjem rokonačelniku 52. Gitarijade,  koji obilazi muzičare na prostoru nekadašnje Jugoslavije koji su stvarali u godinama kada je rokenrol bio važan. Prikazani su njegovi razgovori sa graditeljima jugoslovenske rok scene: Kornelijem Kovačem, Goranom Bregovićem, Žikom Jelićem,grupama Indeksi, Smak, Tajm, Sašom  Lošićem, Vlatkom Stefanovskim, Losipom Lisac, Bajagom,Džibonijem i drugima. Film je dobitnik vise nagrada na festivalima dokumentarnog filma. Stariji poštovaoci rok

Tradicionalno celodnevno druženje Vojske Srbije i porodica palih boraca ratova od 1990.godine

Sektor za ljudske resurse Ministarstva odbrane i Vojska Srbije u saradnji sa “Udruženjem porodica palih boraca ratova od 1990. godine Republike Srbije“, danas će realizovati “Tradicionalno celodnevno druženje Vojske Srbije i porodica palih boraca ratova od 1990.godine“ u garnizonu Zaječar. Aktivnost će početi u 11.30 časova polaganjem venaca i cveća na spomenik palim borcima u ratovima od 1991. do 1999. godine (kod Centra Ministarstva Odbrane) nakon čega je planiran obilazak Narodnog muzeja Zaječar, prijem u kasarni “Nikola Pašić“, obilazak spomen-sobe Komande za Razvoj Timočke brigade i zajednički ručak sa pripadnicima vojske.