Dnevna Arhiva: 29. јуна 2018.

Billy Idol potvrdio dolazak u Zaječar… zamolio da nastupi jedan sat ranije

Obožavaoci plavokose rock zvezde i čelnici Gitarijade bili su duboko zabrinuti zbog nastupa Idola na ovogodišnjoj Gitarijadi, s obzirom da je zbog upale sinusa otkazao već dva koncerta na evropskoj turneji – nakjučerašnji u Regensburgu i sinoćnji u Padovi. Billy je inače poznat kao muzičar koji retko otkazuje svoje koncerte, a u izvinjenju koje je javno uputio svojim italijanskim i nemačkim fanovima, naveo je da je ipak morao da otkaže pomenute nastupe zbog infekcije sinusa i pluća. Ipak, uz nadljudske napore i očiglednu privrženost srpskoj publici, Idol je odlučio da nastupi sutra na Gitarijadi u Zaječaru, uz molbu da se vreme njegovog koncerta pomeri sat ranije tj. na 23h. S obzirom da je ulaz na Gitarijadu besplatan i da je ovo prvi koncert kojim će Billy nastaviti svoju evropsku turneju, interesovanje fanova je ogromno, a javio se veliki broj obožavalaca iz inostranstva, pa organizatori savetuju da se na vreme stigne u Zaječar. Kako meteorolozi najavljuju konačno razvedravanje i sunce za sutra, verujemo da će Billy Idol napraviti spektakl na Kraljevici i time samo potvrditi svoj status jednog od najboljih live muzičara na svetu.
Izvor: www.gitarijada.rs

Potpisan Sporazumu o pokroviteljstvu rekonstrukcije i revitalizacije javnih arteskih česama u Zaječaru

Danas je u Zaječaru potpisan Sporazumu o pokroviteljstvu rekonstrukcije i revitalizacije javnih arteskih česama u Zaječaru. Sporazum su potpisali gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, direktor kompanije HEINEKEN Srbija Viktor Gillhofer i predsednik Udruženja „ZA česme“ Boban Pogarčić. Ovim sporazumom, zaječarci će moći da koriste zdravu pijaću vodu sa obnovljenih javnih česama u gradu.
Zaječar, 29. jun 2018. – Voda je najvažniji resurs budućnosti, a građani Zaječara moći će da koriste zdravu pijaću vodu sa obnovljenih javnih arteskih česama zahvaljujući

Predstavljanje podrške Vlade Švajcarske u Zaječaru za socijalno inovativne projekte

Program Swiss PRO predstaviće u utorak, 3. jula 2018. godine u Zaječaru (Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije, Trg oslobođenja 1, u 11 časova) javne pozive organizacijama civilnog društva i lokalnim samoupravama za sprovođenje socijalno inovativnih projekata usmerenih na potrebe ranjivih grupa i njihovo socijalno uključivanje, koje podržava Vlada Švajcarske. Predstavnici civilnog sektora i gradova i opština (Zaječar, Boljevac, Sokobanja, Knjaževac, Bor, Majdanpek, Kladovo i Negotin) moći će da dobiju sve informacije o ovom procesu dodele bespovratnih sredstava.
Javni pozivi, ukupne vrednosti od 420.000 evra, traju do 3. avgusta 2018. godine, tokom kojih organizacije civilnog društva mogu dobiti bespovratna sredstva da „nove ideje po meri zajednice“, što je i moto poziva, sprovedu u delo, dok će odabrani gradovi i opštine prvo dobiti tehničku podršku, a zatim i sredstva za sprovođenje

Bif Bajford i Davor Gobac obeležili 1. veče 52. Gitarijade

Ovogodišnju 52. Gitarijadu u Zaječaru sinoć su otvorili prošlogodišnji pobednici grupa KI iz Kumanova. Nakon toga su Bif Bajford i hevi-metal ekipa poznatija u svetu muzike kao „Saxon“ održali odličan koncert na glavnoj bini na Kraljevici. Inače “Saxon” su bili na vrhu liste najtraženijih grupa za Gitarijadu od strane fanova, pa su organizatori rešili da im ispune želju. Veoma loše i hladno vreme uticalo je na nešto slabiju posećenost prve večeri ali ljubitelji rok muzike mogli su da uživaju i u koncertu hrvatskog pank-rok benda „Psihomodo pop“. Večeras nastupaju, “Hadži Prodane Duše”, Nikola Čuturilo, “Galija” i “Neverne Bebe”. Sutra u finalnoj večeri sviraju: “Partibrejkers”, finalisti Gitarijade i najveća zvezda Billy Idol. Dejan Cukić koji je u ulozi voditelja programa zatvoriće 52. Gitarijadu nastupom sa svojim bendom.

Novo letnje vreme Matične biblioteke „Svetozar Marković“ u Zaječaru

Od ponedeljka 02. jula 2018. godine Matična biblioteka „Svetozar Marković“ prelazi na letnje radno vreme. Biblioteka će radnim danima raditi od 7,00 do 15,00 sati (rad sa korisnicima do 14:30) dok subotom neće raditi.