Dnevna Arhiva: 19. јула 2018.

Memorijalni rok koncert „Srce za prijatelje“

Na zaječarskom Trgu Oslobođenja, u četvrtak 26.jula, u 20:30  biće održan memorijalni rok koncert „Srce za prijatelje“ u znak sećanja na Dragana Stepanovića Stepu. Nastupiće zaječarski  bendovi  : “Roktori” i “Sevdah metal bend”. Kako poručuju “Roktori “ biće to još jedno podsećanje muzikom na Stepu koji je stradao u saobraćajnoj nesreći i još jedan apel svim učesnicima u saobraćaju da budu oprezni za volanom! Organizatori koncerta su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu “Zoran Radmilović” i “Roktori” ,a pokrovitelj je Grad Zaječar.

 

8. Balkanski festival tradiconalne kulture Vlaha

U Dubočanu će u subotu 21.jula biti održan 8. Balkanski festival tradiconalne kulture Vlaha. Defile učesnika predviđen je u 19:15, a kulturno –umetnički program počeće u 19:30. Učestvovaće kulturno-umetnička društva „Dubočane“ iz Dubočana, „Graničar“ iz Halova, „Branislav Nušić“ iz Šarbanovca, ,,Penzioner“ iz Zaječara i „Podgorac“ iz Podgorca. Organizatori smotre su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Mesna zajednica Dubočane, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Vikend motora i Rock’n Roll-a Zaječar 2018.

U Zaječaru će 27. 28. i  29. jula 2018 godine biti održan 22. Moto skup. U petak 27. jula je otvaranje moto-kampa i doček gostiju iz cele Srbije i regiona. Program u subotu 28. jula počeće nakon organizovanog ručka bajkerskim igrama, defileom učesnika, rok koncertima sa go-go igračicama i striptizetama. Za nedelju 29. jula je planiran doručak i ispraćaj gostiju. U muzičkom delu programa nastupiće Madicine bend, Drti bend, Rock Star bend, New Deal i bend iznenađenja. Ulaz za bajkere na Kraljevici je 500 dinara a organizator je Moto kluba „Triumph“ iz Zaječara.

U Domu kulture u Kotlujevcu otvoren Klub kulture i promovisan časopis „Razvitak“

„Kotlujevac je deo Zaječara koji ima  stanovnika koliko i Negotin, više od Knjaževca i Kladova  i zaslužuje da ima svoje autonomne institucije kulture. Moji saradnici i ja ćemo se za to postarati “, rekao je sinoć, prilikom otvaranja kluba kulture u okviru Doma kulture u Kotlujevcu, Vladimir Đuričić, vd direktora Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović. „Jedna od ideja koju realizujemo je otvaranje ovog prostora koji će biti klub dostupan svima  koji žele da realizuju

Nakon sednice Gradskog veća zakazana 18 sednica Skupštine Grada Zaječara

U Zaječaru je juče odražana 60. sednica Gradskog veća a odmah nakon toga je zakazana 18 sednica Skupštine Grada Zaječara koja će biti održana u sredu 25. jula u 10 sati. Za ovu sednicu predložen je dnevni red sa 25 tačaka.