Mesečna Arhiva: август 2018

Bogat fudbalski vikend u Timočkoj krajini

Za vikend se nastavlja takmičenje u Zoni „Istok“. U trećem kolu u subotu „Timok 1919“ dočekuje prvoplasiranu Moravicu a BSK Bogovina Rudar Alpos iz Aleksinca dok u nedelju Kablovi dočekuju Svrljig, negotinski Hajduk Veljko ekipu Brodoremont iz Kladova a knjaževački Timočanin gostuje ekipi Orljane. Svi mečevi Zone „Istok“ igraju se od 16:30 sati. U okviru Prve lige RIS-a Timokovi kadeti sutra gostuju u Boru a pioniri u nedelju dočekuju niški Kopernikus Železničar. Pioniri knjaževačkog Timočanina dočekuju Dinamo Vranje. Utakmice mlađih kategorija se igraju od 11 sati.

Od ponedeljka novo radno vreme Matične biblioteke „Svetozar Marković“

Matična biblioteka „Svetozar Marković“ od ponedeljka 03.09.2018. godine imaće novo radno vreme.  Radnim danima od 07:30 do 20:00, sa korisnicima od 08:00 do 19:30, subotom od 09:00 do 14:00.

Završena je 25. Međunarodna likovna kolonija „Gamzigrad 2018“

U Gamzigradskoj banji završena je 25. Međunarodna likovna kolonija „Gamzigrad 2018“, na kojoj je učestvovalo 15 umetnika iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Francuske.Desetodnevna kolonija odlično je organizovana i svi učesnici poneće sa sobom najlepše utiske. Umetnici, među kojima je 13 slikara , jedan vajar i jedan fotograf, pokloniće gradu Zaječaru po dva umetnička dela, kao legat. Novina je da će svi učesnici organizovati izložbu radova sa kolonije u mestu odakle dolaze. Prva izložba
biće organizovana već 10. septembra u Tršiću, s obzirom na to da se rodno mesto Vuka Karadžića nalazi u opštini Loznica, odakle dolazi selektor i učesnik ovogodišnje likovne kolonije Mr Drago Simić . Uspešni organizatori desetodnevne likovne kolonije su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Elektroprivreda Srbije, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Podela školskog pribora deci korisnika Narodne kuhinje

Sutra će u prostorijama Crvenog krsta Zaječar biti podela školskog pribora deci korisnika Narodne kuhinje. Školski pribor biće podeljen deci od predskolskog uzrasta do osmog razreda.  Početak je u 9 sati.

Prvi festival „Vlaške lepote Balkana“ u Velikoj Jasikovi

U petak 31.08. i u subotu 01.09.2018. biće održan prvi festival „Vlaške lepote Balkana“ u Velikoj Jasikovi kod Zaječara. Prvog dana festivala, od 14:00 sati biće organizovano takmičenja u pripremanju kačamaka, a pola sata kasnije izložba vlaške tradicionalne trpeze. Od 18:30 biće organizovano takmičenje izvođača izvornih vlaških pesama, a od 20:00 nastupiće folklorna grupa „Alunsa“ iz Rumunije. U subotu, drugog dana festivala, u 14:00 biće održan moto-skup,  a od 20:00 izbor Najlepše Vlajne Balkana. U 21:00 biće održan koncert  estradne muzičke zvezde Milana Topalovića Topalka. Organizatori festivala su : Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Turistička organizacija grada Zaječara i Mesna zajednica Velika Jasikova, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

„Dani arheološkog filma“ u Radul begovom konaku u Zaječaru

Sutra će u Galeriji Radul begovog konaka u Zaječaru biti otvoren program pod nazivom „Dani arheološkog filma“ izbor sa 19. međunarodne smotre arheološkog filma. Početak je u 19:30 sati a organizator je Narodni muzej Zaječar.

Danas na Veliku Gospojinu Sabor igre u Slatini

Ustanova ,,Centar za kulturu grada Bora’’ danas na Veliku Gospojinu 28. avgusta organizuje Sabor igre u Slatini. Danas je u Slatini seoska zavetina i veliki vašar. Do 14 sati očekuje se dolazak učesnika sabora dok je za 15 sati zakazan ručak za učesnike. Od 17 sati je tehnička proba za kulturno-umetnička društva a u 18 defile učesnika na stadionu FK Slatina. Svečano otvaranje Sabora igre u Slatini i kulturno-umetnički program biće organizovan u 19 sati nakon čega sledi narodno veselje. Organizatori su Centar za kulturu Bor, Mesna zajednica Slatina i KUD „Branko Olar“ iz Slatine a pokrovitelj je Grad Bor.

Timok 1919 i Kablovi poraženi dok su BSK Bogovina, Timočanin i Hajduk Veljko slavili u drugom kolu Zone „Istok“

Nakon drugog kola u Zoni „Istok“ zaječarski Timok 1919 i Kablovi su izgubili na gostovanjima u Malošištu i Knjaževcu. Timok 1919 je izgubio sa 3:1 a Kablovi sa 2:0 od Timočanina koji je ostvario drugu pobedu i zauzima drugo mesto sa istim brojem bodova kao prvoplasirana Moravica. Drugu pobedu 0:2 su ostvarili i bogovinci na gostovanju u Kladovu koji zauzimaju treće mesto. Hajduk Veljko je takođe pobedio u Majdanpeku rezultatom 2:0.

U narednom kolu Timok 1919 u subotu dočekuje prvoplasiranu Moravicu a Kablovi u nedelju ekipu Svrljiga koja do sada ima isti učinak kao i zaječarci. BSK Bogovina dočekuje Rudar Alpos a Hajduk Veljko Brodoremont dok Timočanin gostuje ekipi Orljane.

Izvor: fsris.org.rs

Konkurs za upis studenata na 1. godinu studija u akademskoj 2018/19.god.

Konkurs za upis studenata na I godinu studija u akademskoj 2018/19.god.
1. Na Osnovne strukovne studije biznisa i menadžmenta 48 studenata
Pravo upisa imaju kandidati sa završenim srednjim obrazovanjem.
2. Na Osnovne strukovne studije biznisa i menadžmenta 30 studenata
3. Na Osnovne strukovne studije biznisa i menadžmenta – studije na dalјinu, 15 studenata
4. Na Osnovne akademske studije ekonomije, 35 studenata
5. Na Osnovne akademske studije ekonomije  – studije na dalјinu, 15 studenata
6. Na Osnovne akademske studije ekonomije, 48 studenata u Visokoškolskoj jedinici bez svojstva pravnog lica u Požarevcu.
Pravo upisa za (II,III, IV,V, VI) imaju kandidati sa završenim srednjim obrazovanjem u četvorogodišnjem trajanju. Prijavlјivanje kandidata od 20. avgusta do 14. septembra 2018. godine. Prijemni ispit se polaže 17. septembra u 12.00, u sedištu Fakulteta za menadžment u Zaječaru i Visokoškolskoj jedinici u Požarevcu. Upis traje od 19. do do 28. septembra 2018. godine.

POPUST OD 20%  NA ŠKOLARINU ZA UPIS NA PRVU GODINU OSNOVNIH STUDIJA  OSTVARUJU SVI ONI KOJI SE PRIJAVE I POLOŽE PRIJEMNI ISPIT  ONLINE na  www.fmz.edu.rs  do 16. septembra 2018. godine. Sve informacije na 019/430 800; 430 801;

Grad Zaječar potpisao ugovor o detaljnoj regulaciji privredne zone „Zapad“

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović uručila je danas 22. avgusta ugovore o sufinansiranju planskih dokumenata predsednicima, gradonačelnicima i predstavnicima 26 lokalnih samouprava u Srbiji, vredne 29,5 miliona dinara. Ugovor je u ime Grada Zaječara potpisao Milan Stanković pomoćnik gradonačelnika. Grad Zaječar je konkurisao sa Planom detaljne regulacije privredne zone „Zapad“ u Zaječaru, a u okviru Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava iz budžeta Republike Srbije u 2018. godini.
– Vlada je izdovojila oko 30 miliona dinara za pomoć gradovima i opštinama bi kako završili plansku dokumentaciju, pre svega, planove generalne regulacije, odnosno da građani mogu lako da pribave lokacijske uslove, rekla je ovom prilikom Zorana Mihajlović. Oko 70 odsto Srbije pokriveno je planskim dokumentima.