Dnevna Arhiva: 7. августа 2018.

Konkurs za Najlepšu Vlajnu Balkana

Mesna zajednica Velika Jasikova i Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ raspisuju konkurs za Najlepšu Vlajnu Balkana.
Stručni žiri će odabrati najlepšu Vlajnu, kao i prvu i drugu pratilju na manifestaciji „Vlaške lepote Balkana“, koja će se održati 31. avgusta i 1. septembra 2018. godine u Velikoj Jasikovi kod Zaječara. Za sve učesnice obezbeđene su vredne nagrade, a pobednici će pripasti letovanje u Grčkoj za dve osobe. Prijava treba da sadrži lične podatke kandidatkinje i dve fotografije. Kandidatkinje ne mogu biti mlađe od 16 godina. Prijave slati na adresu: Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, ulica Timočke bune br. 16, 19000 Zaječar, sa naznakom: „Za najlepšu Vlajnu Balkana“. Rok za podnošenje prijava je 15. avgust 2018. godine.
Za bliže informacije možete nas pozvati na broj 019/425-426.

Za vikend „Prva harmonika Srbije – Sokobanja 2018“

Finale 56. Međunarodnog festivala „Prva harmonika Srbije– Sokobanja 2018“, jednog od najstarijih i najpoznatijih muzičkih festivala u Srbiji, održaće se od 09. do 11. avgusta 2018. godine, u Sokobanji. Takmičarski deo održaće se u hotelu „Moravica“, 10. i 11. avgusta od 10:00 sati. 10. avgusta takmičiće se mlađe kategorije: petlići, pioniri, stariji pioniri, mlađi juniori, duet takmičara mlađih od 15 godina, a 11. avgusta juniori, seniori i duet takmičara starijih od 15 godina.
Revijalni deo Festivala održaće se 09, 10. i 11. avgusta na Centralnom gradskom trgu. Prvog dana Festivala nastupiće prošlogodišnji sveukupni pobednik festivala Dušan Komnenović u pratnji Narodnog orkestra Niš, koji će ujedno i otvoriti Festival, a nakon njega nastupiće grupa „Legende“. Drugog dana nastupiće takmičari mlađih kategorija, nakon čega sledi proglašenje pobednika i dodela nagrada, a zatim nastupaju izvođači izvorne muzike Biljana Petković, Aleksa Nedeljković, Zorana Iđuški i Vesna Dinić, u pratnji Narodnog orkestra RTS-a pod upravom Vlade Panovića, i hor „Gledanice“. Zadnje večeri festivala nastupiće takmičari iz starijih kategorija, nakon čega sledi proglašenje sveukupnog pobednika festivala i uručenje glavne nagrade, instrumenta – harmonike. Nakon proglašenja pobednika biće održan zajednički koncert Merime Njegomir, Marinka Rokvića, Radiše Uroševića i Dragice Radosavljević Cakane, a finalno veče prenosiće uživo Radio televizija Srbije, na drugom kanalu RTS-a.

Sastanak predstavnika fudbalskih klubova čije mlađe selekcije igraju u RIS-ovim ligama zakazan je za 14. avgust

Knjaževac će biti domaćin Konferencije fudbalskih klubova čije se mlade selekcije takmiče u ligama Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije. Na skupu će biti preciziran kalendar takmičenja u novoj sezoni, kao i sastav liga. Mlađe kategorije novoformiranog zaječarskog kluba Timok 1919 zadržao je mesto u Prvoj RISovoj ligi i nastupaće u tri kategorije: petlići (2006-2007), pioniri (2004-2005) i kadeti (2002-2003). Timočaninovi petlići i pioniri obezbedili su pravo nastupa u Prvoj ligi RIS-a osvajanjem šampionata u prethodnoj sezoni, a da li će im se pridružiti i kadetska selekcija, znaće se posle Konferencije. Skup predstavnika fudbalskih klubova čiji podmladak igra RIS-ove lige održava se u Knjaževcu narednog utorka, 14. avgusta.