Dnevna Arhiva: 1. септембра 2018.

Timok savladao Moravicu minimalnim rezultatom 1:0

Danas je na Gradskom stadionu pod Kraljevicom u Zaječaru „Timok 1919“ pobedio Moravicu iz Subotinca u okviru 3. kola Zone „Istok“ minimalnim rezultato 1:0. Velika tri boda zaječarcima doneo je kapiten na ovom meču Luka Ćirić u zaustavnom vremenu. BSK Bogovina je na svom terenu pobedila Rudar Alpos iz Aleksinca rezultatom 3:0 i nakon tri kola ima maksimalan učinak. Sutra od 16:30 sati igraju Kablovi, Timočanin i Hajduk Veljko.

U Velikoj Jasikovi održan festival „Vlaške lepote Balkana“

U Velikoj Jasikovi prvi put se održava dvodnevni festival „Vlaške lepote Balkana“. U okviru ove nove manifestacije, sinoć je održano takmičenje u izvođenju izvornih vlaških pesama, na kome je učestvovovalo 13 takmičara, u dve kategorije, sa i bez muzičke pratnje. Prema izboru žirija, kojim je predsedavao Zoran Katić, etnomuzikolog, u kategoriji bez muzičke pratnje (akapela) najbolji izvođač izvornih vlaških pesama je Katica Todorović dok je drugo mesto pripalo Anđeliji Čerkaso a treće Zorici Dudejević. U kategoriji sa muzičkom pratnjom najbolji izvođač izvornih vlaških pesama je Srećko Prvulović. Drugo mesto osvojio je Stava Gerginović a treće Ljubica Krinić. U pripremanju kačamaka najuspešnija je bila Nada Jeremić iz  Vražogrnca. Odličnim izvođenjem spleta narodnih igara istakla su se kulturno – umetnička društva „Graničar“ iz Halova i „Penzioner“ iz Zaječara. Smotra u Velikoj Jasikovi  nastavlja  se danas  moto skupom koji počinje u 14:00 sati. Izbor „Najlepše Vlajne Balkana“ je u 20:00, a nastup estradne zvezde Milana Topalovića Topalka je od 21:00 sat. Organizatori festivala su: Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Turistička organizacija grada Zaječara i Mesna zajednica Velika Jasikova, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

OFK Zaječar pobednik Turnira u Negotinu

Juče je u Negotinu održan Turnir u fudbalu Hajduk Veljko za dečake rođene 2009. godine.  Učestvovali su: Hajduk Veljko, OFK Zaječar, Timok 1919, OFK Boban, Stari grad Crvena zvezda Golubac i Hajduk Velko 2. Škola fudbala OFK Zaječar je ostvarila svih pet pobeda uz gol razliku 15:4 pobedivši H.Veljko 2 (4:0), Stari grad Crvena zvezda (3:1), OFK Boban (2:1), Hajduk Veljko (2:1) i u finalu Timok 1919 rezultatom 4:1. Najbolji golman turnira bio je takođe iz ekipe OFK Zaječar Mihajlo Trampa .