Dnevna Arhiva: 6. септембра 2018.

Glasanje za idejno rešenje za rekonstrukciju i revitalizaciju arteskih česama

U okviru Projekta rekonstrukcije i revitalizacije arteskih česama u Zaječaru, Udruženje “ Za česme” raspisalo je Konkurs za idejno arhitektonsko rešenje za dve česme, u naselju “Kraljevica” i naselju “Ključ” u Požarevačkoj ulici. Na adresu Udruženja pristiglo je 18 radova a žiri je izdvojio po četiri arhitektonska rešenja za svaku česmu.
Izabrani radovi biće izloženi na panoima na Trgu oslobođenja u Zaječaru sutra 7. septembra u vremenu od 18 do 21 sat. U subotu 8. septembra tokom celog dana, kod česme u naselju “Ključ” biće izložena idejna rešenja za česmu u Kotlujevcu i građani će na tom mestu moći da glasaju za ideju koja im se najviše dopada. Rezultati će biti objavljeni odmah po brojanju glasova Na isti način glasaće se i u nedelju 9. septembra kod česme u naselju “Kraljevica”, od 8 do 20 sati gde će takođe biti postavljena idejna rešenja za česmu u ovom delu grada. Za izabrane radove predviđene su novčane nagrade. Inače, projekat rekonstrukcije i revitalizacije arteskih česama realizuju Grad Zaječar, Udruženje “ Za česme” i kompanija Hajneken doo u Srbiji. Projekat je podržalo i Ministarstvo ekologije zaštite životne sredine.

Potpisani ugovori sa korisnicima projekta “Podrška za budućnost”

Juče su potpisani ugovori sa dvadeset četvoro korisnika projekta “Podrška za budućnost”, koji opština Knjaževac realizuje u saradnji sa opštinom Sokobanja, a finansiran je od strane Nemačke razvojne agencije GIZ. Ovom prilikom, predsednik opštine Knjaževac, Milan Đokić, svim korisnicima sredstava iz projekta, poželeo je uspešnu realizaciju ideja i unapredjenje poljoprivredne proizvodnje. Ciljna grupa u ovom projektu bile su žene, mladi sa sela i Romi. Korisnici će dobiti opremu koja im je potreba za unapredjenje njihove poljoprivredne proizvodnje, kao što su plastenici, atomizeri, mini hladnjače i sušare. Sredstva su dobijena  na osnovu biznis planova korisnika, a nabavljene su i tezge, koje će biti postavljene na knjaževačkoj zelenoj pijaci. Svi učesnici projekta, besplatno će plasirati svoje proizvode, a u deset sela biće otvoreni info punktovi sa računarima i opremom, internet vezom, da bi i oni mogli da prate opštinske i konkruse ministarstava. Svaki korsnik sredstava, do kraja realizacije projekta dobiće još 30.000 dinara, za neophodne troškove oko obezbedjivanja potrošnog materijala. Konkurs se realizuje u 2018.godini, a osnovni cilj projekta je smanjenje društvene nejednakosti u opštinama Knjaževac i Sokobanja, putem podrške teže zapošljivim grupama.

 

DOBRODOŠLI U SVET FILMA! – Repertoar bioskopa ,,Zvezda“

Ustanova ,,Centar za kulturu opštine Bor” za vikend 15. i 16. septembra organizuje projekciju filmova u bioskopu ,,Zvezda“ u Boru.
15. 09. 2018. godine
– 2D animirani film ,,Ringe, ringe raja“ u 17 sati – sinhronizovano
– 3D film ,,Hotel Transilvanija 3 – odmor počinje“ u 19 sati – sinhronizovano
– 3D film „Megalodon – predator iz dubina“ u 21 sat
16. 09. 2018. godine
– 3D animirani film ,,Tom i Bob – misija spasavanja sveta“ u 17 sati – sinhronizovano
– 3D film ,,Hotel Transilvanija 3 – odmor počinje“ u 19 sati – sinhronizovano
– 2D film ,,Opatica iz pakla“ u 21 sat
Cena ulaznice po projekciji je 250,00 dinara. Informacije na telefone: Centar za kulturu 030/424-546, 064/86-19-755 (od 08 do 14 sati). Neposredno pre filmskih projekcija bioskop ,,Zvezda“ 030/421-259 (od 15 do 20 sati).