Dnevna Arhiva: 10. септембра 2018.

Turnir u malom fudbalu „Trofej grada Zaječara“ od 17. – 21. septembra

Sportski savez grada Zaječara uz pokroviteljstvo grada Zaječara organizuje turnir u malom fudbalu „Trofej grada Zaječara“, povodom obeležavanja gradske slave grada Zaječara Male Gospojine. Turnir će biti održan na terenima Sportsko-rekreativnog centra „Popova plaža“, a igraće se u dve kategorije, pioniri do 15 godina, dakle igrači rođeni 2003. godine i mlađi i seniori, a obezbeđene su vredne novčane i robne nagrade. I mesto u seniorskoj konkurenciji donosi 150.000 dinara, II 100.000, dok će trećeplasirana ekipa dobiti 50.000 dinara. Što se pionira tiče, predviđeni su vaučeri za kupovinu sportske opreme u vrednosti od 15.000 dinara za I mesto, 10 hiljada za II i 5 hiljada dinara za III mesto. Prijava ekipa moguća je do 17. septembra do 12 časova u prostorijama Sportskog saveza u Hajduk Veljkovoj ulici broj 5, a izvlačenje grupa i parova zakazano je istog dana od 15 sati u sali Sportskog saveza grada Zaječara. Turnir u malom fudbalu „Trofej grada Zaječara“ na programu je od 17 – 21. septembra, a utakmice će se igrati u popodnevnim časovima. Seniori će svoje mečeve igrati na betonskoj podlozi, dok će se pioniri nadmetati na „mini pič“ terenu. Prijave ekipa moguće je preuzeti na sajtu Sportskog saveza grada Zaječara www.zajecarsport.rs, ili u prostorijama zaječarske „kuće sporta“.

Održana 62. sednica Gradskog veća grada Zaječara

Danas je održana je 62. sednica Gradskog veća grada Zaječara. Većnici su usvojili Zapisnik sa 61. sednice Gradskog veća grada Zaječara, a dali su i saglasnost na Predlog Rešenja o odobravanju Posebnog Programa kojim se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u 2018. godini Sportskog saveza grada Zaječara. Takođe, na sednici je usvojen i Predlog Zaključka o davanju zakup poslovnih prostorija grada Zaječara, u ul. Trg oslobođenja br.4/10 u Zaječaru, Predlog Zaključka o davanju zakup poslovnih prostorija grada Zaječara, u selu Dubočane i Predlog Zaključka o davanju zakup poslovnih prostorija grada Zaječara, u selima Šipikovo, Mali Jasenovac i Halovo.

III Međunarodni inkluzivni festival dečijeg stvaralaštva “Art zona za sve”

U Zaječaru će ove nedelje biti održan treći po redu Međunarodni inkluzivni festival dečijeg stvaralaštva pod nazivom “Art zona za sve”. Tokom svih pet dana festivala biće organizovane radionice na razne teme u dvorištu Dečijeg centra u Zaječaru. Popdne je predviđeno za kulturno-umetnički program a učestvovaće pored domaćina i umetnici iz Negotina, Pančeva, Novog Sada, Sofije, Beograda, Niša, Tuzle, Gračanice, Strumice i Skoplja. I ove godine ulaz je besplatan a organizator je Dečiji centar Zaječar pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.