Dnevna Arhiva: 12. септембра 2018.

Drugi dan festivala “Art zona za sve”

Drugi dan festivala “Art zona za sve” u Dečijem centru otvorila je pinkova zvezdica Milica Ilić. Nakon njenog nastupa, predstavili su se učenici škole „Jelena Majstorović“  iz Zaječara, udruženje „Duga“ iz Negotina sa predstavom „Verica i vetar“, Revija šešira dizajnerke Sonje Simeonović iz Novog sada, kao i muzički performans „Osetimo se muzikom“ glumiice Tanje Josić. Na kraju dana, na binu Dečijeg centra izašli su glumci Teatra „GETO“ iz Gračanice sa predstavom „PMS“.

Otvorena izložba „25 godina likovne kolonije Gamzigrad“ u galeriji „Mina Karadžić“ u Loznici

Izložba pod nazivom „25 godina likovne kolonije Gamzigrad“ otvorena  je u galeriji „Mina Karadžić“ u  Loznici,   u okviru 85. Vukovog Sabora, najstarije i najmasovnije kulturne manifestacije u Srbiji, čime je ukazana izuzetna čast našoj međunarodnoj koloniji. Na prigodnoj svečanosti  postavku  su otvorili direktorka Centra za kulturu „Vuk Karadžić“ u Loznici mr Snežana Nešković Simić i v.d. direktora  Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru , Vladimir Đuričić.

Izložbu „Borbeni puk 13. puka Hajduk Veljko 1914-1918“

U petak 14. septembra Opštinsko udruženje SUBNOR-a Negotin i Muzej Krajine organizovaće izložbu „Borbeni puk 13. puka Hajduk Veljko 1914-1918“ u naredbama, zapovestima, izveštajima, objavama, pripremnim naređanjima i drugim vojnim prepiskama. Početak je u 18 sati u Umetničkoj školi Stevan Mokranjac u Negotinu.