Dnevna Arhiva: 24. септембра 2018.

Gradu Zaječaru bespovratna sredstva za unapređenje ženskog inovacionog preduzetništva

U Vladi Srbije danas je potpisan ugovor između dr Nenada Popovića ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj i Sunčice Lalić Stojanović pomoćnice gradonačelnika ispred Grada Zaječara. Ovom prilikom je potpisan ugovor kojim se po projektu ,,Fem-Ino,, gradu Zaječaru dodeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 5 miliona i 400 hiljada dinara. Projekat se realizuje kroz obuke i putem dodele subvencija za 25 žena za inovacije u poslovanju. Ministar Popović je prilikom potpisivanja ugovora rekao da je važno da se žene što više bave inovacijama. Cilj projekta ,,Fem-Ino,, je unapređenje ženskog inovacionog preduzetništva.

Bez vode naselje Kraljevica i pojedine ulice u Zaječaru

Zbog intervencije na vodovodnoj mreži u naselju Kraljevica u Zaječaru, bez vode do 16,00 časova će biti sledeće zgrade: B3, B4, B5, B6, B8, B9 i C2, kao i vrtić u naselju. Zbog ugradnje hidranta u ulici Cara Dušana bez vode biće meštani u zaječarskim ulicama: Kosovska, Cara Dušana i Branka Radičevića. Vode neće biti do 13,00 časova

Timočanin zadržao lidersku poziciju, Timok za petama

Nakon šest odigranih kola u Zoni „Istok“ Timočanin je zadržao lidersku poziciju na tabeli tako što je juče na domaćem terenu pobedio Brodoremont minimalnim rezultatom 1:0. Zaječarski Timok je za petama sa samo jednim bodom zaostatka koji je takođe ovog vikenda pobedio ekipu Bukovik sa 3:0. Kablovi su izgubili u Subotincu od Moravice 3:0 i zauzimaju osmo mesto na tabeli sa osvojenih devet bodova. U zaječarskoj okružnoj ligi OFK 019 već je ubedljivo prvi sa 18 osvojenih bodova nakon pobede u Sokobanji protiv Ozrena rezultatom 4:1. Kadeti Timoka su za vikend pobedili Napredak iz Kruševca 1:0 dok su pioniri izgubili u Nišu od ekipe OFK Radnički 5:0.