Dnevna Arhiva: 26. септембра 2018.

Za vikend 3. Dani Gamzigradske banje

U subotu, 29.09.2018. biće održani 3. Dani Gamzigradske banje. Iz bogatog programa ove kulturno-turističke manifestacije izdvajamo sadržajan  muzičko – scenski program koji počinje u 17:00 sati nastupom Gradskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac“, a nastavlja se lutkarskom predstavom „Agencija za roditelje“ Dramske sekcije OŠ „Desanka Maksimović“. Nastupiće i Folklorni ansambl  Grada Zaječara kao i Folklorna sekcija društva Roma Zaječar.Koncert mladog , talentovanog pevača Igora Gmitrovića predviđen je u 18:30. Od 20:00 poznati zaječarski književnik Saša Jelenković čitaće poeziju iz svoje nove knjige,  biće priređena izložba o istorijatu Gamzigradske banje kao i izložba slika ovdašnjih akademskih slikara. Na programu je i takmičenje u pripremanju riblje čorbe kao i  izložba tradiconalne trpeze,a  biće organizovan i zajednički štand Turističke organizacije grada Zaječara i Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“ u Gamzigradskoj banji, na kome će biti izloženi

Uručenje indeksa novoj generaciji studenata Fakulteta za menadžment

U ponedeljak 1. oktobra 2018. godine biće održana svečanost povodom uručenja indeksa novoj generaciji studenata Fakulteta za menadžment. Početak je u 12 h na Fakultetu za Menadžment u Zaječaru.

Grad Zaječar učesnik Climathon 2018

Ove godine i Zaječar se priključio mnogim svetskim gradovima za učešće u Climathon 2018. Iz Srbije su pored Zaječara, Beograd, Šabac i  Kragujevac, učesnici ovog  globalnog pokreta posvećenog rešavanju uticaja klimatskih promena na lokalnim nivoima. Smisao ovog globalnog pokreta je da svaki grad postavi svoj lokalni klimatski izazov koji odražava ono što najviše pogađa njihov urbani život. Izazovi se mogu razlikovati od kvaliteta vazduha, upravlјanja vodom i otpadom, ekstremnih vremenskih događaja, proizvodnja zdrave hrane, energetika, vodoprivreda, ponašnje ljudi itd… Gradovi identifikuju svoje klimatske izazove i pozivaju svoje građane da dođu do inovativnih rešenja. Izborom problema na lokalu učesnici u  projektu se bave postavlјenim izazovom u trajanju od 24 sata pre nego što predstave svoje ideje pred relevantnim lokalnim zainteresovanim stranama i ponude njihovo najbolje rešenje u rešavanju problema. Ove ideje mogu da se razviju u opiplјiva održiva rešenja koja

Društvo roma Zaječar organizuje drugu podelu školskog pribora i garderobe socijalno ugroženim porodicama

Sutra će u prostorijama Društva Roma Zaječar, biti organizovana druga podela školskog pribora i garderobe socijalno ugroženim porodicama, zahvaljujući donaciji Crvenog krsta Zaječar. Prva podela bila je u Velikom Izvoru. Početak je u 11 sati.

Upis u dramsku radionicu

U Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru sinoć je organizovan  upis u dramsku radionicu zainteresovanih osnovaca od petog do osmog razreda. Večeras od 19:00 sati je upis u dramsku radionicu srednjoškolaca koji žele da glume. Radionicu vode glumci zaječarskog Pozorišta Nataša Petrović i Gabrijel Bećarević, kao i nastavnik srpskog jezika i književnosti Stevan Jovanović.