Dnevna Arhiva: 4. октобра 2018.

100 dinara za derbi 8. kola Zone „Istok“

U okviru osmog kola Zone „Istok“ u subotu na Gradskom stadionu na Kraljevici biće odigran gradski derbi između Timoka 1919 i Kablova. Skoro tri decenije je prošlo od kada su ove dve ekipe igrale u istoj ligi tačnije Drugoj Srpskoj ligi. Utakmica počinje u 15 sati a još jedna novina je da će biti naplaćivane ulaznice po simboličnoj ceni od 100 dinara. Za žene i decu biće besplatno. Poslednji put Timok je naplaćivao ulaznice u sezoni 2013/2014 kada se takmičio u Prvoj ligi Srbije. U nedelju lider na tabeli Timočanin gostuje u Majdanpeku, Hajduk Veljko putuje u Malošište a BSK Bogovina igraće u Subotincu protiv ekipe Moravica.
U zaječarskoj okružnoj ligi u subotu OFK 019 putuje u Kalnu na teško gostovanje kod ekipe Midžor a Rgotina dočekuje OFK Knjaz. U nedelju u Grezni odmeriće snage Omladinac i Rudar Vrška čuka a sastaju se još i Sloga Minićevo – Graničar (Veliki Izvor), Bučje – Kosovo (Zvezdan), Radnički Lubnica – Trebič i Mladost Sumrakovac – Velika Jasikova. Utakmice okružne lige počinju u 15:30 sati.
Kadeti Timoka 1919 u subotu od 10 sati dočekuju Jagodinu (Tabane) a pioniri i petlići u nedelju od 11 i 13 sati dočekuju vršnjake iz Paraćina ekipu SFS Borac.

U subotu 8. po redu „Tikvijada“ u Nikoličevu

U Domu kulture u Nikoličevu, u subotu 6. oktobra, biće održana osma po redu „Tikvijada“. U okviru manifestacije biće priređena izložba „Tikva kao hrana, lek i ukras“, a predviđen je i nastup kulturno-umetničkih društava: „Ilinsko vrelo“ iz Ilina,“Graničar“ iz Halova i „Gradec“ iz Gradskova. Početak programa je u 12:00 sati. Organizatori manifestacije su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Mesna zajednica Nikoličevo, a pokrovitelj je Grad Zaječar.