Dnevna Arhiva: 8. октобра 2018.

Ninoslav Jovanović donirao 10.000 dinara Dečijem centru u Zaječaru

Ninoslav Jovanović, autor knjige “Trougao duše“, nakon promocije održane 04.10.2018. polovinu prihoda od prodatih knjiga donirao je Dečijem centru u Zaječaru. Iznos od 10.000 din biće upotrebljen za putovanje sa predstavom “Kockograd“ u narednih mesec dana. Inicijativa Dr Sanele Radisavljević i Ninoslava Jovanović dala je podršku radu Dečijeg centra u Zaječaru.

Obeležavanje Dana oslobođenja Grada Zaječara u Drugom svetskom

Dan oslobođenja Grada Zaječara u Drugom svetskom ratu biće obeležen danas polaganjem venaca na spomen obeležje „Kosturnica“ u Zaječaru. Povodom ovog dana, u salonu Gradske uprave u Zaječaru u 11 sati biće oganizovan prijem za predstavnike Ambasade Rusije i Ambasade Azerbejdžana, za predstavnike SUBNOR-a i komandanta Zaječarskog garnizona vojske Srbije Vladimira Vučkovića. Za 12 sati zakazana je ceremonija polaganja venaca na spomenik palim Crvenoarmejcima na Gradskom groblju i palim borcima narodnooslobodilačkog rata.

Timočanin i OFK 019 nakon 8. kola zadržali liderske pozicije

Posle 8 odigranih kola u Zoni „Istok“ knjaževački Timočanin je zadržao prvo mesto na tabeli nakon pobede u Majdanpeku rezultatom 3:0. U gradskom derbiju Timoka i Kablova nije bilo pobednika 1:1 a Moravica je pobedila na svom terenu BSK Bogovinu rezultatom 3:2 i sa 18 bodova zauzima drugo mesto na tabeli. U okružnoj ligi OFK 019 je i dalje bez poraza jer je u Kalni pobedio Midžor rezultatom 3:1. Na drugom mestu je Rudar Vrška čuka sa šest boda zaostatka. Inače u zaječarskoj okružnoj ligi se takmiči 17 klubova od predviđenih 18 jer je Mladost iz Sumrakovca suspendovan zbog ne poštovanja pravila lige. Kadeti Timoka su izgubili na svom terenu od ekipe Jagodina Tabane rezultatom 2:1, pioniri su pobedili SFS Borac iz Paraćina 3:1 a petlići igrali bez golova takođe protiv paraćinaca. Na startu Super lige za žene u rukometu Zaječar je na svom terenu izgubio od Naise rezultatom 19:24.