Dnevna Arhiva: 11. октобра 2018.

U Ateljeu 212 održana pres konferencija povodom pozorišnog festivala „Dani Zorana Radmilovića“

U Ateljeu 212 u Beogradu juče je održana pres konferencija na kojoj je bilo reči o 27. pozorišnom festivalu “ Dani Zorana Radmilovića“ koji će u Zaječaru biti održan od 14. do 22. oktobra. Predsednik stručnog žirija 27. festivala “ Dani Zorana Radmilovića“ Nebojša Bradić istakao je da su  “Dani Zorana Radmilovića” našli svoje mesto u pozorišnom životu Srbije, ali da po svom programskom  određenju ne pripadaju samo našem prostoru već prelaze granice i na svoj način dobro komuniciraju i sa drugim  pozorišnim sredinama. Okolnost da Festival ima nekoliko značajnih predstava nacionalnih teatara,  od Narodnog pozorišta u Beogradu do Narodnog pozorišta “Ivan Vazov” iz Sofije, potom  Narodnog pozorišta iz Sarajeva i pozorišta iz Banjaluke, a onda naravno i pozorišta “Kerempuh” iz Zagreba govori o tome da ćemo imati prilike da vidimo jedan od najboljih festivala ove godine u Srbiji, rekao je Bradić.
Umetniči savet na čijem je čelu srpski  dramski pisac Željko Hubač  , i u čijem su sastavu i Miran Hajoš iz Hrvatske i Pavlinka Trifonova iz Bugarske,pomogli su da program

U nedelju počinju 27. Dani Zorana Radmilovića

U čast našeg velikog glumca u pozorištu Timočke krajine koje i nosi njegovo ime od 14. do 21. oktobra po 27 put biće održani Dani Zorana Radmilovića. Na repertoaru će se naći pozorišta iz Republike Srpske, Bosne, Hrvatske, Bugarske ali i iz Srbije. Poslednjeg dana festivala 22. oktobra nastupiće gosti iz Kine – Folklorno-plesna grupa provincije Henan, nakon čega će biti proglašeni dobitnici festivalskih nagrada. Cena kompleta karata iznosi 5000 dinara. Informacije i rezervacije moguće su na biletarnici Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ i putem telefona 019/425-426.

Repertoar dana Zorana Radmilovića
14. oktobar (nedelja)
AUDIJENCIJA – jednočinka
VERNISAŽ – jednočinka
tekst: Vaclav Havela
režija: Božidar Đurović
Narodno pozorište Timočke Krajine Zoran Radmilović

15. oktobar (ponedeljak)
USTAV REPUBLIKE HRVATSKE

Sutra Sednica Skupštine grada Zaječara

XIX po redu Sednica Skupštine grada Zaječara, zakazana je za sutra. Odbornici će, između ostalog, razmatrati Odluku o usvajanju Plana Generalne regulacije grada Zaječara br. 2 – severoistok, istok, jug i jugozapad, kao i Odluku o četvrtoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za ovu godinu. Na skupštinskom zasedanju, razmatraće se Rešenje o davanju saglasnosti Javno komunalno – stambenom preduzeću „Zaječar“ u Zaječaru na cenu toplotne energije. Sednica počinje u 10 sati.