Mesečna Arhiva: новембар 2018

Kvar na vodovodnoj mreži u ulici Crvene armije

Zbog kvara na vodovodnoj mreži u ulici Crvene armije, bez vode će biti deo grada od Vražogrnačke rampe do ulice Ivana Gorana Kovačića. Vode neće biti do 16 sati

3000 evra za I mesto na Novogodišnjem turniru „Zaječar 2018“

Danas je u maloj sali gradske uprave u Zaječaru održana konferencija za medije povodom 28. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu „Zaječar 2018“. Turnir će biti organizovan od 8 do 23 decembra.  Prijavljivanje ekipa je do 7. decembra do 12 sati u prostorijama Sportskog saveza a izvlačenje parova je istog dana u 18 sati u Sportskoj hali u Zaječaru.
Kategorije takmičenja, kotizacije i nagradni fond:
– mlađi petlići (2008. i mlađi) – 3000 din. – (robne nagrade)
– petlići (2006. i mlađi) – 3000 din. – (robne nagrade)
– pioniri (2004. i mlađi) – 4000 din. – (robne nagrade)
– kadeti (2001. i mlađi) – 6000 din. (I mesto 30000 din. II mesto 20000 din. III mesto 10000 din.)
– seniori – 12000,00 (I mesto 350000 din. II mesto 200000 din. III mesto 100000 din.)
– veterani (1978. i stariji) – 5000 din. (I mesto 25000 din. II mesto 18000 din. III mesto 7000 din.)

Bliže informacije mogu se dobiti na broj telefona 019/422-841. Organizator turnira je Sportski savez Grada Zaječara a pokrovitelj Grad Zaječar.

 

Deo grada bez vode do 16 sati

Zbog popravke vodovodne mreže u ulici Kumanovska u Zaječaru danas će bez vode biti stanari sledećih ulica: Topličina, Kumanovska, Pirotska, stambene zgrade 1,2,3,4 i Tehnička škola. Vode neće biti do 16 časova.

Javna diskusija u Omladinskom centru u Zaječaru pod nazivom „Pravo na zdravlje“

Javna diskusija pod nazivom „Pravo na zdravlje“ biće održana sutra u prostorijama Omladinskog centra u Zaječaru. Organizator je Zaječarska inicijativa u okviru istraživanja „Vitalni znaci zajednice“. Predviđeno je da se učesnicima događaja obrate: neuropsihijatar, doktorka Mirjana Filimonović, doktorka Dijana Miljković, predstavnica Zavoda za javno zdravlje „Timok” i doktor Miljan Jović, predsednik Saveta za zdravlje grada Zaječara. Moderator je Miša Stojiljković, novinar i psiholog. Početak je u 18 sati

U Prostoru za POMAK predavanje „Nema inovacije bez frustracije“

Timočki omladinski centar i Prostor za POMAK nastavljaju sa nizom predavanja na najrazličitije teme, a u vezi sa poslovanjem putem interneta, omladinskim preduzetništvom, frilensingom, kreativnim industrijama i sl. Danas će u prostoru za POMAK u 18 časova biti realizovano predavanje “Nema inovacije bez frustracije”, koje će održati Nana Radenković, jedan od osnivača Nove Iskre CoWorking prostora iz Beograda. Kao i do sada učešće je besplatno, ali zbog ograničenog broja mesta neophodno je da rezervišete svoje mesto popunjavanjem kratkog prijavnog formulara.
O predavanju:
Imajući u vidu kontinuirane promene koje se dešavaju u raznim domenima – transformacija polja rada, izazovi u osvajanju novih tržišta, upravljanje resursima i slično, postavlja se pitanje šta uopšte znači biti inovativan danas. Na koji način možemo da sagledavamo ulogu pojedinca, organizacije, kolektiva ili kompanije krajem druge decenije 21. veka. Da li postoji prostor za kreiranje novih metoda, servisa i proizvoda koji su u skladu sa svetskim trendovima i koji mogu biti konkurentni na globalnom nivou.
Predavač:
Nana Radenković, Nova Iskra / Suosnivač / Menadžer programa edukacije Jedan od suosnivača Nove Iskre, od početka angažovana na kreiranju specijalnih kolaborativnih i interdisciplinarnih programa namenjenih kreativcima, inovatorima, preduzetnicima, istraživačima, aktivistima, studentima, profesionalcima, organizacijama i kompanijama koje žele da preuzmu aktivnu i odgovornu ulogu u oblikovanju načina na koji ćemo učiti, raditi i živeti u budućnosti. Magistar Menadžmenta u kulturi, interkulturalizma i medijacije na Balkanu sa velikim iskustvom rada u privatnim, javnim i nevladinim organizacijama iz domena umetnosti i kulture. Osnivač je
festivala za decu KidsPatch i jedan je od mentora u okviru programa Kreativno mentorstvo. Trenutno predaje na Fakultetu za Medije i komunikaciju u Beogradu.

„Šopenhauer“ Branislava Nušića na repertoaru Narodnog pozorišta Timočke Krajine

Na repertoaru Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u četvrtak 29.11.2018. godine je predstava „Šopenhauer“ Branislava Nušića u režiji Cveteline Nikolove, u izvođenju Putujućeg teatra „Ne kao drugi“ iz Republike Bugarske. Igraju: Svetlomir Stefanov, Zdravka Srebreva, Cvetelina Nikolova, Anna Rizova, Vasil Videnov i Vladimir Dimitrov. Početak predstave je u 20:00 sati, a cena ulaznice je 300,00 dinara.

Volonteri izradili klupe na Kraljevici

Minulog vikenda na Kraljevici održan je omladinski volonterski kamp. Tridesetak naših mladih sugrađana, uz podršku i pomoć dvadesetak starijih, samostalno su izradili park klupe od drvnog materijala. Početkom proleća iduće godine ove klupe će biti postavljene u park prostoru iznad Vašarišta. Time će ovaj prostor biti oplemenjen i građani će u šetnji  tim delom Kraljevice moći da ih koriste.

Lokalni omladinski volonterski kamp je sprovela omladinska grupa Kamperi u okviru Programa „Mladi su zakon“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a za Zaječarski i Borski okrug sprovodi Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ Zaječar.

Večeras tribuna povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama večeras će u Gostoprimnici u Zaječaru biti održana tribuna. Govoriće Mirjana Radivojević, direktorka Centra za socijalni rad iz Zaječara, Gordana Petrović, psiholog OŠ,,Đura Jakšić“ iz Zaječara i Snežana Zekavica, pedagog Tehničke škole iz Zaječara. Početak je zakazan za 18.30 sati a organizator je Timočki kulturni klub iz Zaječara.

Matična biblioteka „Svetozar Marković“ danas i sutra neće raditi

Matična biblioteka „Svetozar Marković“ u Zaječaru sutra obeležava Dan biblioteke. Tim popvodom, u čitalištu biblioteke, biće otvorena i izložba Narodne biblioteke Srbije pod nazivom „Srpska književnost u Prvom svetskom ratu“ kao i svečana dodela nagrada. Matična biblioteka „Svetozar Marković“ danas i sutra neće raditi sa korisnicima.

Mila Stanojević donela tri medalje u Zaječar

Juče je u organizaciji Fudokan Saveza Srbije održan Otvoreni Kup Srbije u Vrnjačkoj banji na kome su učestvovali klubovi iz cele Srbije bez obzira kom savezu pripadaju. Karate klub Tenshi je nastupio sa 6 takmičara u više kategorija i ostvario sledeće rezultate:
– Mila Stanojević 1. mesto Fudokan sport kumite, 2. mesto kihon kumite i 2. mesto kate
– Iva Mihajlović 1. mesto Fudokan sport kumite
– Anđela Ivanović 2. mesto Fudokan sport kumite i 3.mesto kate
– Selena Ivanović 1.mesto kate i 1.mesto kumite
Prvi put na takmičenju učestvovao je Stefan Vasiljević, takmičar sa posebnim potrebama i osvojio  1. mesto u katama