Dnevna Arhiva: 6. новембра 2018.

Ambasador Republike Češke danas u Zaječaru

Danas će Grad Zaječar posetiti Njegova Ekselencija Ambasador Republike Češke u Srbiji gospodin Tomaš Kuhta. Nakon prijema Gradonačelnika Zaječara Boška Ničića u Salonu Gradske uprave i obraćanje medijima Ambasador Češke posetiće Narodni muzej u Zaječaru, sportsko-rekreativni centar „Popova plaža“ i Kasno-antički lokalitet Felix Romuliana.

Izložba „Portreti učesnika velikog rata“ (iz zbirki i sećanja potomaka)

Povodom stogodišnjice oslobođenja Knjaževca u Prvom svetskom ratu sutra će u Istorijskom arhivu u Zaječaru biti otvorena izložba „Portreti učesnika velikog rata“ (iz zbirki i sećanja potomaka). Organizatori su Istorijski arhiv „Timočka krajina“ Zaječar i Narodna biblioteka „Njegoš“ Knjaževca. Početak je u 13 sati.

Narodno pozorište iz Niša gostuje sa predstavom „U čije ime“

Sutra će na sceni zaječarskog Pozorišta biti izvedena predstava „U čije ime“ Narodnog pozorišta iz Niša. Autor teksta je Aleksandar Mihailović a reditelj Milan Karadžić. U čije ime“ je istinita dramatična priča o streljanim glumcima Narodnog pozorišta, nakon oslobođenja Niša 1944. godine. Ona na topao i životan način progovara o stradanju malog, običnog čoveka koji pokušava da opstane u vihoru velikih društvenih i političkih promena. Večita dilema o izboru strane, ali i slobodi umetnika da se u turbulentnim vremenima bori umetnošću i za umetnost, tema je koja snažno korespondira sa vremenom u kojem živimo, oslikavajući model po kome se promene na ovim prostorima uspostavljaju već više od pola veka. Karte po ceni od 300 dinara možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran  Radmilović“. Početak predstave je u 20:00 sati.