Učenici Tehničke škole iz Zaječara pobednici su Okružnog takmičenja u futsalu

Učenici Tehničke škole iz Zaječara pobednici su Okružnog takmičenja u futsalu, pošto su u finalu savladali knjaževačku Gimnaziju rezultatom 7:1. Isti uspeh ostvarile su i učenice zaječarske Medicinske škole, koje su u meču za prvo mesto bile bolje od Srednje škole „Nikola Tesla“ iz Boljevca istovetnim rezultatom, 7:1. Organizatori takmičenja bili su Sportski savez grada Zaječara i Zaječarski savez za školski sport, a obe zaječarske škole obezbedile su plasman na Međuokružno takmičenje.

Opširnije

14. Festival vlaške izvorne pesme

U organizaciji Ustanove ,,Centar za kulturu opštine Bor” i uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i lokalne samouprave grada Bora 23. novembra 2018. godine biće održan 14. Festival vlaške izvorne pesme u sali Muzičke škole  u Boru. Festival je takmičarskog karaktera u dve kategorije: solo pesma sa muzičkom pratnjom i solo pesma bez muzičke pratnje. Gosti Festivala su: Velizar Matušić, Valentina Munćanović, Zoran Martinović i Vitomir Stanojević. Umetnički direktor Festivala je Svetlana Arsić. Početkak je u 19 časova a cena ulaznice od 100,00 dinara biće u prodaji od 15. novembra ove…

Opširnije

U subotu „Prvi Festival Romske kulture i tradicije“

Društvo Roma Zaječar u saradnji sa Pozorištem Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ organizuje „Prvi Festival Romske kulture i tradicije“ Republike Srbije koji ima za cilj očuvanje kulture, jezika, običaja i tradicije. Festival će biti održan u subotu 10. novembra u sali Doma kulture u Kotlujevcu. Pored Kulturno-umetničkog programa biće i izložba dečijih radova u holu doma. U Kulturno-umetnickom delu učestvuju: Folklorna sekcija Društva Roma Zaječar, Udruženje Gradjana Ternipe Pirot, Udruženje gradjanja Forum-Folklorna sekcija Forum Bela Palanka, KUD Rom Bor i KUD Zoran Gajić Rgotina. Početak je u 18…

Opširnije

„Ivica i Marica“ sutra u pozorištu

Na repertoaru Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“, sutra je predstava za decu „Ivica i Marica“ koju je po motivima bajke Braće Grim adaptirao Milivoje Mlađenović, a režirala Kornelija Kamenova. Igraju: Branislav Mijatović, Irena Stanković, Nataša Petrović, Predrag Grbić, Jelena Rajić, Vujadin Milošević i Miloš Đuričić. Početak  predstave je u 18:00 sati, a cena ulaznice je 150 dinara.

Opširnije

Sutra od 10 sati 9. sednica Skupštine opštine Negotin

Sutra će u Negotinu biti održana 9. sednica Skupštine opštine Negotin. Na dnevnom redu je 20 tačaka a odbornici će razmatrati  Izveštaj o izvršenju odluke o budžetu Opštine Negotin za period januar-septembar 2018. godine, Usvajanje izveštaja o radu predškolske ustanove „Pčelica“  kao i saglasnost na odluku nadzornog odbora JKP Badnjevo o utvrđivanju cene grejanja. Početak je u 10 sati.

Opširnije

Održana 28. sednica Skupštine opštine Knjaževac, radno vreme ugostiteljskih objekata do pola 2

Juče je održana 28. sednica Skupštine opštine Knjaževac kojom je redsedavao Igor Stevanović, zemanik predsednika lokalnog parlamenta. Najviše reči bilo je o radu osnovnih i srednjih škola, ali se govorilo i o davanju na upravljanje Planinarskog doma državnom preduzeću Stara Planina rizort. Na dnevnom redu ovog skupštinskog sazedanja bilo je i radno vreme ugostiteljskih objekata, koji će, prema novoj odluci, radnim danima biti otvoreni do 24 časa, a vikendom do pola dva iza ponoći.

Opširnije