Dnevna Arhiva: 13. новембра 2018.

Bez vode meštani oko škole Ljubica Radosavljević – Nada

Zbog ugradnje hidranta u Osnovnoj školi Ljubica Radosavljević – Nada, bez vode biće stanari sledećih ulica: Pavla Ilića, Niške, Braće Taskovića, Hilandarske, Zvečanske i Resavske. Vode neće biti do 16 sati.

Od četvrtka u Kotlujevcu domaći filmski hit „Južni vetar“

U sali Doma kulture u Kotlujevcu od četvrtka 15.11.2018. do nedelje 18.11.2018. godine možete pogledati domaći film „Južni vetar“ scenariste i reditelja Miloša Avramovića. Početak projekcija ovog filmskog hita je od 16:00 sati, 18:30 i 21:00. Cena karte je 250 dinara. Igraju: Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Hristo Shopov, Ivailo Zahariev.
U životu Petra Maraša, mladog pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Sve će se to promeniti kada Maraš slučajno ukrade pogrešna kola. „Ovaj scenario predstavlja rezultat moje potrebe da na poučan način prenesem mlađim generacijama sve ono što sam kao klinac doživeo i preživeo 90-ih godina na ulicama beogradskog naselja Mirijevo, okružen ekstremnim nasiljem i siromaštvom, u svetu bez heroja” poručuje scenarista i reditelj Miloš Avramović.

Nekoliko zaječaraca uhapšeno zbog krivičnih dela polno uznemiravanje, teška i laka telesna povreda

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana u cilju suzbijanja opšteg kriminala uhapsili su 19 osoba. Osumnjičeni se terete da su počinili krivična dela polno uznemiravanje, teška telesna povreda, laka telesna povreda, nedozvoljene polne radnje, nasilje u porodici, ugrožavanje sigurnosti, falsifikovanje…
– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su B. S. (1948) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje. Uhapšeni se sumnjiči da je u dva navrata uznemiravao oštećenu maloletnicu, tako što je prvi put zagrlio, uhvatio za zadnjicu i pozvao da svrati kod njega, a potom je sledeći put sačekao kada se vraćala iz škole, prišao joj je iza leđa i ponovo pokušao da razgovara sa njom, zbog čega se maloletnica uplašila i pobegla, a zatim sa roditeljima prijavila slučaj policiji. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.
– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su S. B. (1976) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje. Postoji

Promocija i izložba stripa „Do pakla i nazad“

Povodom obeležavanja Stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata, u Domu kulture u Kotlujevcu , u četvrtak 15.11.2018., od 13:00 sati , biće priređene promocija i izložba stripa „Do pakla i nazad“ ( Epopeja srpske vojske u prvom svetskom ratu). Priređivač i scenarista ovog izdanja je Marko Stojanović, jedan od najboljih scenarista stripa u Srbiji a kao autori potpisuju se i najbolji zaječarski i srpski crtači stripa među kojima Jovan Stojanović – John Radley, Dragan Stokić Rajački, Srđan Todorović, Darko Nikolić, Nikola Mitrović Kokan i drugi. Pored Marka Stojanovića, na promociji će govoriti i Jelica Ilić, istoričar, Dragan Stokić Rajački, strip crtač, Vladimir Đuričić, direktor Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru i Miloš Petković, urednik ovog izdanja. Organizator je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Udruženjem ljubitelja stripa i pisane reči „Nikola Mitrović Kokan“ iz Leskovca, a pokrovitelj Grad Zaječar.

Sutra u Hali sportova RK Zaječar 1949 – ŽRK Medicinar

Nakon pobede u Beogradu rukometašice Zaječara sutra će u Sportskoj hali dočekati ekipu Medicinar iz Šabca u okviru prvenstvene utakmice 8. kola Super rukometne lige za žene. Zaječarke nakon sedam odigranih utakmica zauzimaju četvrto mesto sa devet osojenih bodova dok su šapčanke šeste sa tri boda manje. Utakmica počinje u 19:30 sati.