Dnevna Arhiva: 15. новембра 2018.

Održana promocija stripa u galeriji Doma kulture u Kotlujevcu

U galeriji Doma kulture u Kotlujevcu danas je održana promocija stripa i otvaranje izložbe stripa DO PAKLA I NAZAD (Epopeja srpske vojske u Prvom svetskom ratu). Ovim izdanjem,na sebi svojstven način, Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, dala je svoj doprinos jednom od naznačajnijih događaja s početka prošlog veka. Ovo je svakako najsveobuhvatnije izdanje stripa vezano za Veliki rat (1914-1918) objavljeno ove godine u Srbiji.
U uvodnoj reči,urednik stripa Miloš Petković je istakao značaj ovog kapitalnog izdanja. Istoričar Jelici Ilić je obrazložila sa naučne strane povezanost ovog izdanja sa istorijskim činjenicama i potvrdila da scenarista i autori stripa ne odstupaju od stvarnih događaja i likova kao i da fiktivni elementi na najbolji mogući način oplemenjuju ovu antologiju kratog stripa posvećenog Velikom ratu. Priređivač i scenarista stripa Do pakla i nazad Marko Stojanović je u svom obraćanju ukazao da se u ovom izdanju najbolji zaječarski i srpski crtači stripa potpisuju kao autori (Jovan Stojanović – John Radley), Dragan Stokić Rajački, Srđan Todorović, Darko Nikolić, Nikola Mitrović Kokan, Dejan Stanković, Ivan Stojanović Fiki, Danko Dikić, Nikola Matković, Aleksandar Anđelković, Dražen Kovačević, Mijat Mijatović, Leonid Pilipović, Miroljub
Milutinović Brada, Milan Drca, Vladan Zervanov, Stefan Katanić, Sabahudin Muranović, Velibor Stanojević, Borivoje Grbić, Milorad Vicanović Maza, itd)a da su recenzenti istoričari dr Aleksandar Uzelac, naučni saradnik Istorijskog instituta u Beogradu (Srbija) i dr Perica Hadži Jovančić sa Fakulteta za istoriju/Volfson koledž/Univerzitet Kembridž (Engleska). Marko Stojanović je istakao da je ovo prva promocija stripa posle Beograda.

Vreme je za sigurnu štednju u AIK Banci

Specijalna ponuda štednje za Zaječarce
Ukazanim poverenjem i novcem klijenata AIK Banka pažljivo rukuje, u maniru najboljeg domaćina. To dokazuje njen položaj među vodećim bankama u Srbiji, između ostalog i po visini ukupne štednje građana. U okviru nove specijalne ponude – FLEKSIBILNA OROČENA ŠTEDNJA u evrima – klijenti imaju mogućnost razoročenja celokupnog uloga, ako im novac zatreba pre dospeća, uz odgovarajuću kamatu za period tokom kojeg su štedeli. O tome smo razgovarali sa Draganom Ćirićem, direktorom Filijale Zaječar.
Kakvu ponudu je AIK Banka spremila svojim štedišama povodom Nedelje štednje?
Dugi niz godina AIK Banka je među vodećim bankama u Srbiji kada je reč o ponudi štednih proizvoda građanima. Kao i prethodnih godina i ove godine smo našu ponudu obogatili novim proizvodom – FLEKSIBILNA OROČENA ŠTEDNJA u evrima, koja omogućava štedišama da oroče svoja sredstva na 12, 25 i 36 meseci po atraktivnim kamatnim stopama uz mogućnost da u svakom trenutku, ako im novac zatreba, mogu da razoroče ulog i da za izdržani period štednje dobiju odgovarajuću kamatnu stopu.
To je jedan od četiri proizvoda koja AIK Banka sada ima u svojoj ponudi koja se tiče oročene štednje građana. Svojim štedišama smo ponudili najbolji miks štednih proizvoda koji u svakom smislu prati njihove potrebe u pogledu ročnosti uloga, uloženih iznosa, zahtevane kamatne stope, raspoloživosti, i preferiranih kanala distribucije na kojima je moguće vršiti isplate i uplate po osnovu štednje.
Na koji način AIK Banka podstiče štednju?
Nastojimo da sagledamo sve zahteve i potrebe naših klijenata, kako bismo na taj način unapredili ponudu savremenih štednih proizvoda i usluga, nudeći pritom i brojne inovacije okrenute digitalnom bankarstvu i savremenim kanalima distribucije. To je ono što AIK Banku već dugi niz godina čini jednom od najuspešnijih banaka u Srbiji, kojoj je veliki broj građana poverio svoju štednju.
Koji je osnovni kriterijum kojim se građani vode prilikom odabira banke kojoj će poveriti svoju štednju?
Građani od banke, pre svega, traže sigurnost, poverenje, uslugu i proizvod koji odgovara njihovim potrebama. Da bi se pridobilo poverenje građana, banka mora da bude finansijski stabilna i pouzdana, da ima visok nivo kapitala i odgovarajući spektar proizvoda i usluga. Klijent je uvek u centru našeg poslovanja, a razvijena usluga elektronskog i mobilnog bankarstva obezbeđuje našim klijentima 24/7 pristup Banci i odgovor na njihove potrebe.

Radovi na mreži, pojedina sela bez struje

Danas će zbog radova na mreži bez napajanja električnom energijom u vremenu od 09:30 do 11:00 sati biti kupci u selima Jelašnica, Koprivica, Halovo, Gradskovo, Čokonjar, Mali Jasenovac, Veliki Jasenovac i Šipikovo. Od 09:30 do 12:00 sati bez struje biće kupci na Grljanskom putu, MZ Barbaroš i Grljan kod rasadnika a od 12:00 do 15:00 sati meštani na Lubničkom putu i MZ Valja.