Dnevna Arhiva: 23. новембра 2018.

Za vikend se igraju poslednje utakmice jesenjeg dela prvenstva u Zoni „Istok“

U poslednjem petnaestom kolu Zone „Istok“ Timok sutra gostuje u Svrljigu dok Kablovi putuju u Kladovo kod ekipe Brodoremont. Lider na tabeli Timočanin u nedelju dočekuje Bukovik iz Ražnja. Utakmice počinju u 13 sati. U zaječarskoj okružnoj ligi OFK 019 gostuje u Sokobanji ekipi Trebič, Radnički iz Lubnice dočekuje Rgotinu, Kosovo – Graničar, Velika Jasikova – OFK Knjaz i Rudar Vrška Čuka – Osnić. Mlađe kategorije Timoka u poslednjem kolu ovo jeseni sutra putuju u Kruševac. Kadeti od 10 sati igraju protiv Trajala a pioniri i petlići od 12 i 14 sati protiv Knez Lazara. U prvoj muškoj rukometnoj ligi Istok ekipa Zaječara sutra od 18 sati igra u Boljevcu protiv Rtnja.

Igračka radionica CIOTIS-a i Nacionalnog Ansambla ,,КOLO“

U sali Muzičke škole u Boru 24. novembra 2018. godine u periodu od 10 do 14 sati biće organizovana igračka radionica. Ovim radionicama će se uključiti i predstavnici kulturno-umentičkih društava borske opštine. Ovo je prva radionica koja će se realizovati u saradnji sa CIOTIS-om i Nacionalnim Ansamblom ,,КOLO” i koja će obuhvatiti teorijski deo o značaju i važnosti kola kao i praktična primena kroz igračke elemente. Radionicu će voditi Vladan Životić, dugogodišnji Šef igrača u “Кolu”. Ustanova ,,Centar za kulturu opštine Bor“ daje podršku projektu „OČUVANJE,
PRENOŠENJE ZNANJA I PREZENTACIJA КOLA КAO ELEMENTA UPISANOG NA REPREZENTATIVNU LISTU NКN ČOVEČANSTVA“ koji organizuje Centar za istraživanje i očuvanje tradicionalnih igara i pesama Srbije – CIOTIS. Projekat se realizuje u saradnji sa Ansamblom narodnih igara i pesama Srbije “Кolo”.