Mesečna Arhiva: децембар 2018

Stanovi u ulici Srbe Jovanovića od vikenda topli

Vlasnicima 118 stanova u ulici Srbe Jovanovića u Negotinu, u subotu 29. decembra, normalizovana je isporuka toplotne energije. Od ukupno 307 stanova i lokala, koji su zbog havarije na toplovodu ostali bez grejanja, ostalo je još 73 stana u lamelama 1, 2, 3 i nekoliko lokala kojima će isporuka toplotne eneregije biti normalizovana posle praznika. Vlasnicima 111 stanova u ulicama 12. septembar i Karapandžinoj, toplotna energija isporučuje se redovno od 8. decembra.

,,Novogodišnji slučaj čarobnice Lili” u Maloj Jasikovi

Predstava zaječarskog teatra ,,Novogodišnji slučaj čarobnice Lili”, u adaptaciji i režiji Nataše Petrović, biće izvedena u Domu kulture u Maloj Jasikovi u četvrtak,  27.12.2018.god. u 16:00 sati. U okviru projekta „Naše selo“  koji se sprovodi na području Grada Zaječara, Delta fondacija poklanja deci iz Male Jasikove i Dubočana , uzrasta do 15 godina,   novogodišnju predstavu i paketiće koje će im uručiti Deda Mraz.

Ekipa „Grad Zaječar/Apoteka Uniprom M“ na penale odnela 3000 evra

Sinoć je završen XXVIII tradicionalni Novogodišnji turnir u malom fudbalu „Zaječar 2018“. Odigrane su finalne utakmice kao i utakmice za treće mesto, u kategorijama kadeti, seniori i veterani, nakon čega su dodeljene ekipne i pojedinačne nagrade. Kod veterana u finalnoj utakmici ekipa „Ajriš pab“ je pobedila ekipu „Freš“ i odnela nagradu od 25.000 dinara. Najzanimljivije finale je viđeno u kadetskoj konkurenciji gde su se sastali zaječarci i borani „Igraonica Timok“ i „Beče/Ćao ćao“. Zaječarci su pobedili rezultatom 3:1 i ako su borani poveli 1:0. Najbolji golman je Filip Novaković, najbolji strelac Miloš Rošević (10 gola) a najbolji igrač finala je Martin Novaković. Kod seniora u finalu se se sastali ekipa „Grad Zaječar/Apoteka Uniprom M“ i „Centro Promet“. Do pred sam kraj utakmice ekipa „Centro Promet“ je vodila 1:0 kada je Đoković izjednačio na 1:1 što je bio i konačan rezultat. Usledilo je izvođenje penala gde su uspešniji bili igrači iz ekipe
„Grad Zaječar/Apoteka Uniprom M“. Pehar za I mesto i nagradu od 350.000 dinara uručio je Milan Stanković zamenik gradonačelnika Grada Zaječara. Ekipa „Centro promet“ kao nagradu za osvojeno drugo mesto dobila je 200.000 dinara. Organizator Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu „Zaječar 2018“ bio je Sportski savez Grada Zaječara a pokrovitelj Grad Zaječar

Trojezično književno veče

Volonteri Kluba za osnaživanje mladih (KOM 018) u saradnji sa Francuskim institutom u Nišu organizuju trojezično književno veče u četvrtak 27. decembra od 18 časova u kafeu Dnevna soba. Poeziju će te večeri na srpskom, francuskom i turskom jeziku čitati članovi francuskog instituta, volonteri iz Turske kao i članovi organizacije KOM 018. Čitanjem svetske poezije želja mladih je da posetiocima omoguće da neke od najlepših pesama svetske književnosti čuju na različitim jezicima i da uz prijatnu atmosferu vide da umetnost ne poznaje razlike. Ovu aktivnost aktivisti kluba KOM 018 sprovode treći put, a cilj svega je da se mladi uvedu u svet književnosti na malo zanimliviji i neformalniji način.

Proteklog vikenda kadeti, pioniri i mlađi pioniri KK Bin-a zabeležili ubedljive pobede

U okviru košarkaške kvalitetne lige U15 MRL – A zaječarski košarkaši KK Bin pobedili su juče ekipu KK Pirot rezultatom 85:71. Nakon 11 odigranih kola trenutno zauzimaju šesto mesto sa 17 osvojenih bodova koliko imaju i KK Niš na petom i OKK Nibak na četvrtom. Mlađi pioniri KK Bin-a su u okviru Regionalne lige U13 RL – C deklasirali komšije iz Bora ekipu KK Basketbor 1 rezultatom 67:20 i trenutno zauzimaju treće mesto na tabeli. Najubedljiviju pobedu ovog vikenda ostvarili su kadeti KK Bin-a, koji se takmiče u Regionalnoj ligi U17 RL – B. Oni su na svom terenu pobedili KK Zicer iz Bora rezultatom 77:23 i do sada imaju maksimalan učinak. Sedam pobeda i 14 osvojenih bodaova sa koš razlikom +268.

Ceca i Kerber za doček a Miroslav Ilić za Srpsku!

Borani i njihovi gosti imaće priliku, da organizovano 31. 12. dočekaju novu 2019. godinu, u Amfiteatru Doma kulture, i da u novogodišnjoj noći uživaju u nastupu poznate jugoslovenske i srpske legendarne grupe ,,Kerber“ i njihovim hitovima za sva vremena od 21 sat, pod pokroviteljstvom Grada Bora, a u organizaciji Ustanove ,,Centar za kulturu Grada Bora“
Sa velikim zadovoljstvom možemo da najavimo i spektakularni novogodišnji koncert, najveće folk zvezde na našim prostorima i šire, Svetlane Cece Ražnatović, sa početkom od 23 sata.

Svi prisutni će uživati u Cecinim najvećim hitovima kao što su: Lepotan, idi dok si mlad, kukavica, maskarada i ostalim poznatim numerama. Koncert je dar velikog broja sponzora i donatora Grada Bora. Ispraćaj stare i doček nove godine upotpuniće ponoćni vatromet. U realizaciji pomenute manifestacije učešće će uzeti veliki broj Ustanova, javnih i javno-komunalnih preduzeća Grada Bora.

DOČEK SRPSKE NOVE 2019. GODINE
13-og januara tradicionalno će se obeležiti i doček srpske nove 2019. godine koncertom Miroslava Ilića u hali Sportskog centra ,,Mladost“ u Boru sa početkom od 22 sata. Pod pokroviteljstvom Grada Bora i sponzorstvom izvođača koncerta, kompanije ,,Rakita Exploration d.o.o. Bor“, a u organizaciji Ustanove ,,Centar za kulturu Grada Bora“
Borani i njihovi gosti će u proslavi srpske nove godine imati priliku da uživaju u hitovima Miroslava Ilića, a u pratnji orkestra Miše Mijatovića.
Suorganizator koncerta je Ustanova ,,Spotrski centar Bor“, a takođe u realizaciji pomenute manifestacije učešće će uzeti veliki broj Ustanova, javnih i javno-komunalnih preduzeća Grada Bora.

Sutra pada odluka ko će odneti 350 hiljade dinara

Sutra je poslednji dan na Novogodišnjem turniru „Zaječar 2018“. Program počinje od 18 sati utakmicom za 3. mesto u kadetskoj konkurenciji. Biće odigrano ukupno šest utakmica. Borba za 350 huljade dinara počinje od 21:20. Ulaz je 100 dinara.

Novogodišnje takmičenje u govorništvu

Pravni fakultet, Megatrend univerziteta, prvi put organizuje Novogodišnje takmičenje u besedništvu. Takmičenje će biti održano sutra 25.12.2018. godine na Fakultetu za menadžment u 13 sati

Završene finalne utakmice za mlađe kategorije na Novogodišnjem turniru „Zaječar 2018“

Večeras su u Sportskoj hali na Kraljevici u okviru Novogodišnjeg turnira „Zaječar 2018“ odigrane finalne utakmice u kategorijama mlađi petlići, petlići i pioniri. Kod mlađih petlića 2008. i mlađi „Naša kafana je u finalu pobedila „Ogrev Stamenković“ rezultatom 2:0. Za najboljeg golmana proglašen je Ognjen Cvetković (Naša kafana), najbolji strelac (6 gola) i najbolji igrač je Stefan Jeremić (Naša kafana).
Kod petlića ekipa „Iza ćoška“ je pobedila ekipu „Malac genijalac“ rezultatom 2:1. Najbolji golman je Lazar Đurđevac (Iza ćoška), najbolji strelac je Jovan Stefanović (Malac Genijalac) sa 4 gola a najbolji igrač turnira je Lazar Colić iz ekipe (Iza ćoška).
Kod pionira ekipa „TV Fira“ je pobedila ekipu „D.G. Ulaz“ rezultatom 3:0. Najbolji golman je Ilija Jović (TV Fira), najbolji strelac, sa 7 postignutih golova, je Luka Sandulović (Tempo Naxi radio) a najbolji igrač je Filip Jorgovanović takođe iz pobedničke ekipe (TV Fira).
Polufinalne utakmice u kategorijama kadeti, seniori i veterani biće odigrane sutra 24. decembra.

„Novogodišnji slučaj čarobnice Lili“ večeras u pozorištu

Premijera dečje predstave  „Novogodišnji slučaj čarobnice Lili“, u adaptaciji i režiji Nataše Petrović, zakazana je za večeras, 21.12.2018.godine, u 19:00 sati u Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“. Asistent reditelja i izbor muzike Vladimir Milošević. Igraju glumci zaječarskog Pozorišta: Irena Stanković, Sanja Nedeljković i Gabrijel  Bećarević   kao i deca iz dramske radionice Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“: Аleksandar Radulović, Minja Jovanović, Danica Vasiljević, Marija Dimitrijević, Ksenija Bubanja, Marta Branković i Una Tomić.
Deca s nestrpljenjem očekuju dolazak Nove godine i  Deda Mraza. Međutim, stara godina se opire tome i zarobi Novu godinu. Deca pozivaju čarobnicu Lili da im pomogne. Kako čarobnica Lili ima supermoći  ona uspeva da izbavi Novu godinu i prokrči put njoj i Deda Mrazu da stignu do nestrpljivih mališana. Ulepšajte veče najmlađima i pogledajte našu novogodišnju bajku!Cena karte je 200 dinara.