Dnevna Arhiva: 5. децембра 2018.

Večeras participativna predstava „Usudi se, promeni se“

Društvo Roma Zaječar i Asocijacija za seksualno i reproduktivno zdravlje Srbije danas organizuje participativnu predstavu pod nazivom „Usudi se, promeni se“. Predstava će biti organizovana u zaječarskom prostoru za POMAK od 17 sati, a organizatori ističu da je predstava interaktivna i participativna, što znači da će publika imati priliku da aktivno učestvuje na sceni. Ovo je jedna od aktivnosti koju SRH Srbija sprovodi u okviru kampanje Dana Aktivizma „Promenom uloga do promene u stavovima“. Projekat je podržan od strane Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ GmbH. Predstava je besplatna, a svi učesnici moraju biti punoletni!

Deo grada bez vode do 15 časova

Zbog zamene ventila u ulici Nikole Pašića, bez vode su stanari ulica Vojvode Putnika, Đure Salaja, Karadžićeve, deo Nilole Pašića, deo Radničke i stambene zgrade u naselju ”Dva brata“. Stanari ovih ulica  vodu neće biti do 15 časova.

Veče humora i satire

Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “ Zoran Radmilović” Zaječar, danas organizuje “Veče humora i satire”. Tim povodom u Galeriji Doma kulture u Kotlujevcu biće upriličeno otvaranje izložbe karikatura Šajkača, Gorana Ćeličanina kao i promocija knjige aforizama “Knjiga godine“ ili “Čujte, satiričari, čuvajte za sebe”, Vladice Milenkovića. Početak je u 18 časova.

„Naša istorija – Naša sećanja“

Istorijski arhiv „Timočka krajina“ Zaječar i Francuski institut u Srbiji pod pokroviteljstvom francuske ambasade u Srbiji i Grada Zaječara organizuje zajedničku izložbu pod nazivom „Naša istorija – Naša sećanja“. Ovom izložbom Istorijski arhiv u Zaječaru i Francuski institut u Srbiji zaokružuju bogat četvorogodišnji program obeležavanja 100 godišnjice od herojske pobede Srbije u Prvom svetskom ratu.
Direktor Istorijskog arhiva u Zaječaru Velibor Todorov kaže: „U protekle 4 godine promovisali smo 9 publikacija, otvorili 11 izložbi i organizovali četiri naučno stručna skupa na ovu temu i nadamo se da smo dostojanstveno obeležili i osvetlali učešće Timočke divizije i Srpske vojske. U nadi da ćemo se još jednom zajednički podsetiti svetlih trenutaka iz naše istorije dobro došli!“
Izložba „Naša istorija – Naša sećanja“ biće otvorena u petak 7. decembra u 13 sati u Galeriji Istorijskog arhiva u Zaječaru.