Dnevna Arhiva: 11. марта 2019.

Ambasador Nemačke u poseti Zaječaru

U Zaječaru je povodom obeležavanja 19 godina nemačko – srpske razvojne saradnje, boravio ambasador Savezne Republike Nemačke u Srbiji Tomas Šib. Nakon sastanka sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem, Tomas Šib je govoreći o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u Zaječaru i projektima, među kojima je veliki broj realizovan, istakao da će  projekat koji je u izradi a tiče se  izgradnje sistema za grejanje na biomasu,  GIZ  podržati. On je pored ostalog napomenuo i da se radi i na savetovanju  nemačkih  investitora da ostvare svoje investicije i u gradu na Timoku. Boško Ničić je podsetio na činjenicu da je  Nemačka i tokom proteklih godina podržavala Srbiju i najavio  da predstoji vreme još intenzivnije saradnje, pogotovu po pitanju razvoja sistema daljinskog grejanja na biomasu. Na sastanku se govorilo i o poboljšanju putne infrastrukture, važnom preduslovu za brži dolazak investitora.

Loznica prvak Srbije u futsalu u kategoriji U8 (2010/2011)

Prvog dana Prvenstva Srbije u Futsalu, koje se ove godine održava u Zaječaru, nastupli su dečeci rođeni 2010/2011. Učestvovalo je 8 timova a Šampion Srbije u kategoriji U8 je ekipa Loznice koja je pobedila TSC iz Bačke Topole u finalu boljim izvođenjem penala 1:1 (2:3)

019 A Zaječar – Sloga Leskovac 9:0
Igraonica Timok Zaječar – Jedinstvo Bošnjace 3:0
TSC Bačka Topola – Zaječar 5:0
AFK Ada – Loznica 2:2
Sloga – Zaječar 0:1
Jedinstvo Bošnjace – Loznica 0:2
019 A Zaječar – TSC Bačka Topola 2:3
Igraonica Timok Zaječar – AFK 0:1
TSC Bačka Topola – Sloga 4:2
AFK – Jedinstvo Bošnjace  2:0
Zaječar – 019 A Zaječar 1:2
Loznica – Igraonica Timok Zaječar 2:1
za 3 mesto 019 A Zaječar – AFK 3:0
finale: TSC Bačka Topola – Loznica 1:1 (2:3)

Sutra od 10 sati u Sportskoj hali na Kraljevici nastupaju dečaci rođeni 2008/2009 u kategoriji U10. Organizatori su Sportski savez grada Zaječara i Fudbalska futsal asocijacija Srbije.


Sutra gradsko takmičenje u odbojci za učenike srednjih škola

Gradsko takmičenje u odbojci za učenike srednjih škola na programu je u utorak 12. marta. Organizator je Sportski savez grada Zaječara, a učenici će takmičenje početi u 12 sati u sali Tehničke škole, dok će se devojčice u isto vreme nadmetati u sali Gimnazije.