Ivanjdanski uranak i sabor na Bratijevcu i Rgotini

Na Bratujevcu će u subotu 7.jula biti održan sedmi po redu Ivanjdanski uranak. Kako je predviđeno, u 9:00 na spomen obeležje biće položeni venci povodom 7.jula- Dana ustanka u Srbiji u drugom svetskom ratu. Prigodan kulturno –umetnički program biće organizovan u 9:30,nastupom Kuda „Penzioner“ iz Zaječara, a u 10:00 počeće sportska takmičenja.


Organizatori programa su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Mesna zajednica Šljivar, a pokrovitelj je grad Zaječar.

U Rgotini će u subotu 7. Jula biti održan tradicionalni Ivanjdanski sabor „Rgotina 2018“. Program će početi u 17:30 fudbalskom utakmicom između veterana Rgotine i veterana opštine Makreš u Bugarskoj. Izbor najlepšeg Ivanjdanskog venca predviđen je u 18:00, defile učesnika je u 19:00, a kulturno-umetnički program počeće u u 19:30. Nastupiće kulturno-umetnička društva iz  Zlota,Svinica u Rumuniji, Zvezdana, Velikog Izvora,  Rgotine, Halova i Zaječara, a tokom programa biće izabrana Ivanjdanska lepotica. Organizator sabora je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa mesnom zajednicom Rgotina, a pokrovitelj je grad Zaječar.