Po 46. put u Lenovcu održana tradicionalna kulturno –sportska manifestacija Hajduk Veljkovi dani

U Lenovcu kod Zaječara juče je održana tradicionalna kulturno –sportska manifestacija 46. Hajduk Veljkovi dani, u znak sećanja na jednog od najvećih srpskih junaka, Vojvodu Veljka Petrovića. Manifestaciju je otvorio gradski većnik za kulturu Vujadin Milošević koji je izrazio zadovoljstvo što su Hajduk Veljkovi dani ove godine okupili više učesnika i posetilaca nego predhodne i obećao da će ova smotra narednih godina biti još bolja i masovnije posećena.


Na spomenik Hajduk Veljku u Zaječaru i na spomen ploču u njegovom rodnom Lenovcu položeni su venci, priređen je kulturno-umetnički program, izabrani hajdučki harambaša i hajdučka lepotica i organizovana sportska takmičenja u tradicionalnim disciplinama i malom fudbalu.


Za Hajdučkog harambašu izabran je Miloš Mitrović, Hajdučki štitonoša je Miloš Miletić, a Hajdučki bećar Predrag Stoilković .Za Hajdučku lepoticu 46.Hajduk Veljkovih dana izabrana je Sandra Stanojević iz Šljivara. U kulturno – umetničkom programu nastupili su KUD “Mladost” iz Čitluka kod Sokobanje i KUD “Nikola Pašić” iz Zaječara.
Organizatori 46.Hajduk Veljković dana su Ustanova “Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu “Zoran Radmilović” ,Sportski savez grada Zaječara i Mesna zajednica Lenovac, a pokrovitelj Grad Zaječar.

Prethodni članci