Legendarni britanski bluzer u petak nastupa u Omladinskom centru

Nakon četiri godine i rasprodatog koncerta koji je marta 2015. godine održao u Omladinskom centru, britanska blues legenda, veliki Norman Beaker se vraća u Zaječar! On će u petak, 15. februara, sa početkom u 21 čas, u sklopu svoje evropske turneje na kojoj promoviše aktuelni album „We See Us Later“, nastupiti kao „power“ trio.
Norman Beaker na čelu je britanske blues scene već nekoliko decenija. Tokom tih godina sarađivao je sa mnogim poznatim muzičarima, među kojima su Alexis Korner, Graham Bond, Jack Bruce, Tony Ashton, Paul Jones, Eric Burdon, Van Morisson, Chris Farlowe, Larry Garner, Sonja Kristina… Dovoljno je pomenuti da je čuveni BB King za njega rekao: „Norman je kao beli Fredi King!“ Zajedno sa Van-om Morison-om tri puta zaredom napunio je Royal Albert Hall u Londonu. 2017. godine Norman Beaker uveden je u Blues Hall of Fame, s čime se može pohvaliti još samo sedmoro britanskih muzičara!!!
2015. godine albumom „Live in Belgrade“ Norman Beaker Trio je brzo osvojio sve u svetu bluza, naročito hit numerom „Only I Got What Other Guy Want“ koja je obrela na samom vrhu internacionalnih bluz lista. Pozitivne kritike iz Velike Britanije, preko Nemačke, Belgije do Kanade samo su ponovo potvrdile njegov status ikone i neospornu reputaciju jednog od najboljih britanskih bluz muzičara.
Ograničen broj promotivnih karata za zaječarski koncert Normana Beakera je prodat u rekordno kratkom roku od 5 minuta. Karte se i dalje mogu kupiti na šanku Omladinskog centra po ceni od 300 dinara u pretprodaji, dok će na dan koncerta koštati 400 RSD.

Prethodni članci