Hamletova dilema „Biti ili ne biti?“ sutra na Gradskom stadionu na Kraljevici

Sutra će na Gradskom stadionu u Zaječaru od 16:30 biti odigran derbi Zone „Istok“ između trećeplasiranog Timoka i drugoplasiranog Hajduk Veljka. Ove dve ekipe trenutno imaju isti broj bodova a pobednik iz ovog duela nastaviće borbu, za prvo mesto, sa knjaževačkim Timočaninom koji u nedelju u istom terminu gostuje u Malošištu protiv istoimene ekipe. Nerešen rezultat trenutno ne odgovara ni jednoj ekipi jer se pet kola pre kraja prvenstva tri ekipe bore za ulazak u Srpsku ligu „Istok“. Negotinski Hajduk Veljko ima dobru ekipu ali i najlakši raspored do kraja prvenstva. Timok nakon sutrašnjeg derbija ima u predposlednjem kolu, 2. juna, i teško gostovanje u Knjaževcu protiv prvoplasiranog Timočanina gde će definitivno biti sve rešeno. Timokovi prvotimci su u prošlom kolu „očistili“ žute kartone tako da će sutra nastupiti u najjačem sastavu. Za ovaj derbi delegirani su sudije sa Prve lige Srbije. Glavni delilac pravde biće Milan Mitić iz Leskovca a pomoćnici će mu biti Miodrag Zdravković iz Ražnja i Čedomir Andrejić iz Kruševca. Cena ulaznice za sutrašnji derbi na Kraljevici je simboličnih 100 dinara (žene i deca besplatno). Kablovi su trenutno na 8. mestu sa osvojenih 34 boda tako da gostovanje u nedelju protiv Majdanpeka, bez obzora na ishod, neće znatno uticati na njihov status u Zoni „Istok“.

U zaječarskoj okružnoj ligi OFK „019“ je ubedljivo prvi sa 64 boda ispred drugoplasiranog Rudara Vrška čuka koji ima samo bod manje od Radničkog iz Lubnice koji u nedelju dolazi na gostovanje u Grljan.

Kadeti Timoka sutra putuju u Pirot na duel protiv Radničkog koji se bori za opstanak u Prvu kadetsku ligu Regiona istočne Srbije dok pioniri u nedelju gostuju u Nišu ekipi Nacionala.

Kadeti Timoka zauzimaju 10 mesto i nisu ugroženi u odnosu na Timokove pionire kojima su potrebne bar dve pobede u narednih pet kola kako bi osigurali opstanak u Prvu ligu pionira Regiona istočne Srbije RIS.

Prethodni članci