Remplovanje pre sudijskog zvižduka u derbiju Zone Istok

Godinama unazad publika u Timočkoj Krajini čekala je na fudbalsku utakmicu koja će predstojećeg vikenda odlučiti odlazak u viši rang takmičenja sledeće sezone. Ulog je veliki, kao i želja oba kluba za prestižnom pobedom. Maksimum će nedvosmisleno pokazati oba tima, kao i volju za trijumfom. Međutim, dugoočekivana fudbalska predstava neće biti baš dostupna svim navijačima i ljubiteljima fudbala iz Zaječara. Kako saznajemo od sekretara fudbalskog kluba Timočanin, Ace Stojanovića, klub sa Timoka dobiće tek 40-tak karata po ceni od 100 dinara za ovaj derbi, dok se karte za ovu utakmicu, u Knjaževcu dele besplatno. Naime, odlukom Upravnog odbora FK Timočanin, za utakmicu Timočanin – Timok, koja se igra u nedelju, 2. juna, od 17 časova i 30 minuta, odštampane su karte koje se mogu preuzeti na gradskom stadionu pojedinačno, uz ličnu kartu od srede do petka, od 10 do 12 pre podne i od 17 do 19 časova popodne, s tim što će se u petak karte deliti samo pre podne do 12 časova.

Ljubitelji fudbala iz drugih gradova i opština, kartama se mogu nadati za vikend, ukoliko ne budu već podeljene. Svakako velika šteta, po malo i nedolično ponašanje s obzirom na to da u Timočkoj krajini vlada veliko interesovanje za ovaj derbi. Dugo se čekalo na ovakav duel, da bi većina navijača – posmatrača jednostavno bila, može se zaključiti i nepoželjna za prisustvo na ovoj utakmici.

Utakmice ovog tipa se pre svega igraju zbog publike i atmosfere koju publika sa sobom nosi. Način na koji su delegirani ljubitelji fudbala u Zaječaru, ni malo nisu u duhu fer pleja, koji je uz sportski duh, najbitnija stvar koju sportski radnici sa publikom treba da neguju i stvaraju. Tako da odluka da se Zaječarskoj publici uskrati dolazak predstavlja još jedan korak u nazad već osiromašenoj sportskoj sceni koja vapi za ovakvim događajima. Sa željom da meč odluke protekne u fer i poštenim odnosima, kako pravila sporta nalažu, Zaječarci su očekivali da će biti ravnopravni, bar pre početka utakmice. Ovako, čemu se mogu nadati? Podršci onih koji uskraćuju prisustvo na utakmici, fer suđenju ili…

Prethodni članci