Učesnici Festivala „Art zona za sve“ obišli Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju „Gamzigrad“ i Feliks Romulijanu

Deca, učesnici II inkluzivnog Festivala dečijeg i omladinskog stvaralaštva “ART ZONA ZA SVE“ koji se trenutno održava u Zaječaru, smeštena su u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Gamzigrad“. Ovde su mladi iz Lipljana i deca, osnovci iz enklave sa Kosova. Direktor bolnice, dr. Rade Kostić  izričito je  pohvalio organizaciju Festivala i istakao da su oni samo domaćini, ali i da mu je drago što su kao takvi prepoznati i da će u budućnosti sarađivati u većoj meri.

Direktor pozorišta „Geto“ Zoran Ristić iz Gračanice izrazio je zadovoljstvo povodom drugog po redu gostovanja na Festivalu. Oni će večeras u okviru Art zone izvesti predstavu „Milica i Marica i kulturna zavrzlamica“.

Gosti Festivala obišli su i kasnoantički lokalitet Feliks Romulijana. U okviru današnjeg dana na II inkluzivnom Festivalu dečijeg i omladinskog stvaralaštva učestvuju: Udruženje „Nada“ Kladovo, JU „Sunce“ Prijedor, Фондациа за подкрепа и реализациа Видин, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Salaš, Ustanova „Oblutak“ Zaječar, Udruženje „Duga“ Negotin, i teatar „Geto“ Gračanica.

Prethodni članci

Leave a Comment