Funkcionisanje i bezbednost železničkog saobraćaja na području Zaječarskog i Borskog upravnog okruga pod znakom pitanja

Ukoliko se broj zaposlenih u „Infrastrukturi železnice Srbije“ a.d. Beograd – Organizaciona jedinica Zaječar smanji za 40% koliko je najavljeno, dovodi se u pitanje funkcionisanje i bezbednost železničkog saobraćaja na području Zaječarskog i Borskog upravnog okruga. 

Imajući u vidu kratke rokove za utvrđivanje tehnološkog viška, u skladu sa novim Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji poslova u „Infrastrukturi železnice Srbije“ a.d. Beograd, zatražen je hitan sastanak na kome bi prisustvovali i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – Sektora za železnicu i intermodalni transport.

To je rečeno na sastanku koji je održan u Zaječarskom upravnom okrugu kome su pored Vladana Paunovića, načelnika i Vesne Najdanović, opšti poslovi u Zaječarskom upravnom okruguprisustvovali Bojan Dinić, „Infrastruktura železnice Srbije“a.d., Dragan Milijić,„Infrastruktura železnice Srbije“a.d. – Sektor za tehničko kolske poslove,Srđan Đorđević, „Srbija Kargo“a.d. i Mome Pujić, „Srbija voz“a.d. –Sekcija Zaječar.

Prethodni članci

Leave a Comment