„Deca iz vode“ u Zaječaru, Vranju i Leskovcu

Naš najbolji EKV tribute „Deca iz vode“ polovinom decembra gostuje u tri grada u južnoj i jugoistočnoj Srbiji i to: 14. decembra – Omladinski centar u Zaječaru, 15. decembar – Klub Darkwood u Vranju i 16. decembar – Tesla bar u Leskovcu. Bend unazad dve godine dana beleži brojne veoma posećene koncerte širom Srbije i na ex-YU prostoru u većim koncertnim salama od kojih je većina bila rasprodata. 

Dok će u Zaječaru i Vranju ovo biti njihov treći nastup, u Leskovcu gostuju po prvi put. Specifičnpst koncerta u Zaječaru biće projekcija spotova i gosti muzičari iz poznatih lokalnih bendova, dok će u Vranju i Leskovcu pored EKV-a publika moći da čuje kao bonus pesme iz perioda novog talasa 80ih.


Deca iz vode je EKV tribute band i projekat nastao pre četiri godine u Beogradu sa idejom da se koncertno obeleži sećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih obeležja ovog benda je što je to jedini EKV tribute koji je istovetan nekadašnjoj njihovoj postavi. U ulozi M.M. kao vokal i gitara je Zoran Mladenović, a kao nekad Margita klavijature svira već afirmisana mlada umetniica Luna Škopelja. Bas gitaru svira Lazar Ostojić a bubnjeve Nikola Rajović. Svi članovi ovog benda su iskusni i vrhunski muzičari uključeni u razne druge bendove, a zajednička strast prema EKV-u ih je spojila u ovom projektu.
Na repertoaru su svi najveći hitovi sa svih šest studijskih albuma EKV-a plus njihov debi kao Katarina II, i dva najveća hita iz Milanovog perioda u grupi Šarlo Akrobata. Energija i emocija koja se emituje sa bine je vrhunska, a atmosfera u publici po pravilu euforična. Od strane muzičke i stručne javnosti bend često dobija epitet kao najbolji i najverniji originalu EKV tribute koji je postojao.

Naslovna fotografija: Aleksandar Zec

Prethodni članci

Leave a Comment