Vežba koja troši više kalorija od trčanja

Ako želite da sagorite salo i skinete višak kilograma ili da poboljšate kondiciju – vijača je sve što vam treba. Dakle, ne morate u teretanu, ne treba vam skupa oprema, već kupite vijaču i dok topite salce setite se dečjih dana kada ste uživali u toj igri. Preskakanje vijače je zabavno, ali važno je da znate i da ćete za deset minuta ove aktivnosti potrošiti kalorija koliko za pola sata trčanja – sagorećete oko 330 kalorija, dok ćete trčanjem spržiti oko 270.

Pored toga, prednost preskakanja vijače je što ne zahteva mnogo prostora, pa svoj zabavni trening možete da obavite i kod kuće, uz muziku koja će vam dati ritam. Ovo je ujedno i idealan trening za zimu jer ne zavisi od spoljnih vremenskih uslova, a pritom deluje na mišiće ruku, nogu, leđa, stomaka, zadnjice i ramena.

Ako dugo niste preskakali vijaću, možda će vam trebati malo da se prisetite tehnike. Za početak, važno je da glavu držite uspravno i da ne gledate u pod, da blago savijete kolena i da držite laktove uz telo, pod pravim uglom.

Kada savladate osnovni skok, možete da se „igrate“ skačući na jednoj nozi, ukrštanjem konopca…

U videu pogledajte najčešće greške koje prave početnici, a mi ćemo izdvojiti ukratko:

– Ručke ne treba da držite celom šakom, već prstima, i to sam kraj ručki.

– Kupujete vijaču lošeg kvaliteta.

– Previše odmičete laktove od tela.

– Ne držite telo u dobrom položaju – kao što rekosmo, glava i leđa pravo, ne gledajte u pod.

IZVOR: Mondo

Оставите одговор