Knjaževac: Potpisan Memorandum o saradnji na stipendiranju sportista u ciklusu “Tokio 2020“

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, potpisali Memorandum o saradnji na stipendiranju sportista u ciklusu “Tokio 2020“. Knjaževac je prva opština u Srbiji koja se priključila olimpijskom timu. Opština Knjaževac stipendiraće pripreme za Olimpijadu u Tokiju  kajakaše Marka Tomićevića i Milenka Zorića, nosilaca zlatne medelje sa Svetskog prvenstva u Rio de Žaneiru 2017. i srebra sa Olimpijskih igara u Riju, kao i evropskog šampiona u džudou, Aleksandra Kukolja.

“Mi pravimo koridore, sportske. Postoje ovi koridori, koji su bitni, ali sportski su vrlo važni“ rekao je Maljković.

Božiradu Maljkoviću predstavljen je i projekat izgradnje Centra za rano otkrivanje deformiteta kičme i stopala kod dece, koji Sportski savez realizuje sredstvima Evropske unije.
Olimpijski komitet Srbije organizovaće na proleće Olimpijski čas u Knjaževcu, posvećen deci, koja će kroz brojne interaktivne radionice, na gradskom trgu, u društvu sa sportistima i stručnjacima, promovisati duh fer pleja, sportsku i takmičarsku kulturu kao temeljne vrednosti olimpizma.

„Svi se radujemo uspesima naših sportista, ali imamo obavezu da damo neki doprinos da se dođe do tih uspeha“ kazao je Đokić

 

Оставите одговор