Zaječar: Održana 11. sednica Skupštine grada

Sednica skupštine grada Zaječara počela je danas u 10 sati i odmah na početku Dnevni red dopunjen je sa još devet tačaka.Doneta je Odluka o održavanju prevremenih izbora za članove Saveta Mesnih Zajednica: „Timok, Nikola Pašić, Velika Jasikova, Vražogrnac, Vratarnica, Gradskovo, Grlište, Grljan, Klenovac, Rgotina, Salaš“. Odluka o izborima predložena je kako bi se održali istovremeno kada i izbori u ostatku mesnih zajednica na područiju Zaječara, a radi ekonomičnosti i smanjenja troškova za sprovođenje izbora.
Usvoje je rešenje za početni likvidacioni bilans Ustanove Centar za kulturu i turizam „CEKIT“ u likvidaciji Zaječar, početni likvidacioni bilans Pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“u likvidaciji Zaječar, kao i Rešenje o usvajanju početnog likvidacionog izveštaja JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Zaječar“ Zaječar – u likvidaciji.
Usvojen je početni likvidacioni Izveštaj DOO Biznis Inkubator centra – u likvidaciji Zaječar, sastavljen od strane likvidacionog upravnika, Dušice Jocić.
Data je saglasnost na Statut Javno komunalnog preduzeća „Timok – održavanje“ Zaječar, koji je usvojio privremeni Nadzorni odbor JKP „Timok – održavanje na sednici održanoj 8. januara.
Usvojena je Odluka o izmeni Odluke o osnivanju JKSP „Zaječar“ Zaječar
U Dnevni red nisu uvršteni predlozi opozicije: Predlog Odluke o osnivanju fonda za finansijsku pomoć deci i omladini oboleloj od teških bolesti, Predlog Odluke o dodeli bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima sa teritorije grada Zaječara za nabavku mašina i opreme i Predlog Odluke o poništaju Odluke na suorganizatorstvo Cekita i Gitarijada Festa.

 

 

Prethodni članci

Leave a Comment