Bend New Deal nastupa u Omladinskom centru

U subotu, 20. januara, u Omladinskom centru Zaječar nastupiće borski bend NEW DEAL i to nakon gotovo godinu dana. Početak je najavljen za 22 časa. New Deal je do sada u svojoj dugoj karijeri nastupao na Festivalima, Moto skupovima i u klubovima na ex – Yu područiju, kao i u Bugarskoj i Rumuniji. New Deal je nastavak autorskog benda „Lizard“ iz devedesetih, koji je imao dobrog odjeka kod publike, a kako Slobodan Radojković, gitarista benda kaže:

„Publika je uvek bila na našoj strani“.

Kao pobednik zimske Gitarijade 1995. godine, bend Lizard direktno se plasirao u takmičarski deo najdugovečnije rok manifestacije iste godine.
1996. na Gitarujadu Lizard dolazi pobedom prilikom kvalifikacija, koje su održane na Malom stadionu u Boru. Treba pomenuti i da je Lizard pobedio 1993. godine na zimskoj Gitarijadi, da bi 1994. nastupio na istoj manifestaciji kao gostujući bend.

Na Radiju 202  u februaru 1996. godine  bili su u finalu za  Hit mesecea sa pesmom „Strah od letenja“  i bili drugi, izgubivši od grupe Viktorija. Takođe, na osnovu Gitarijada, 1995. gostuju u emisijama GARAŽA i RITAM SRCA na prvom programu RTS-a u dva navrata. Na radiju iz Kikinde bili su  pobednici Hita meseca, dva meseca za redom, sa pesmom „Mrak“.
Za razliku od Lizarda, New Deal je cover sastav, ali kako stvari stoje autorski rad je i dalje prisutan s obzirom na to da su pre nekoliko dana na svojoj fejsbuk stranici objavili sirov materijal za pesmu „Balada“ a kako kažu saga se nastavlja.

Naslovna fotografija: Milena Ilić

Prethodni članci

Leave a Comment