Boljevac: Uspešna turistička sezona

TO Boljevac završila je prethodnu godinu veoma uspešno, realizovala sve planirane aktivnosti i spremno ušla u novu sezonu. Osim tradicionalnih manifestacija, u 2018. godini akcenat je na turizmu, te će i aktivnosti biti usmerene u tom pravcu. 

Turistička organizacija Opštine Boljevac 2017. godinu je završila veoma uspešno, 20 odsto bolje u odnosu na prethodnu, a to govore podaci o broju ljudi koji su posetili Bogovinsku pećinu, planinu Rtanj i Ilino tokom protekle godine”, kaže Aleksandra Blagojević direktor Turističke organizacije Opštine Boljevac.

“U 2018. godini imamo dosta toga u planu, u pitanju su dva projekta. Prvi smo predali Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije, on se zasniva na razvoju i promociji turizma i simbolično je dobio naziv ” Boljevac, mesto tamo gde nikada nisi bio”, sa željom da pozovemo sve ljude koji do sada nisu posetili Boljevac da to učine. Drugi projekat je infrastrukturni, nastavak radova na uređenju Sportsko rekreativnog centra Zmijanac, u pitanju je korito reke Zmijanac, ugradnja filtera i sređivanje brane koja je počela da popušta. Planiramo i veliku 48. Manifestaciju “Crnorečje u pesmi i igri”, a u sklopu te manifestacije prvi put ove godine organizovaćemo Sajam turizma. Akcenat će biti na planinskom i banjskom turizmu, a tom prilikom ćemo detaljnije da upoznamo posetioce i sa vaučerima za letovanje koje nudi Ministarstvo turizma i koje mogu da iskoriste i ove sezone”, kaže Aleksandra Blagojević direktor Turističke organizacije Opštine Boljevac.

Početak godine pozitivno je iznenadio turističke poslenike u Boljevcu koji je povodom Božićnog uspona na Rtanj posetilo više od 1000 ljudi. Smeštajni kapaciteti su i dalje problem koji treba rešiti, kako bi posetioci mogli da se duže zadrže u boljevačkoj opštini. Otvaranje hotela na Rtnju bilo bi idealno rešenje, pa se iz Turističke organizacije Opštine Boljevac nadaju da će i taj veliki projekat tokom 2018. godine biti završen

Prethodni članci

Leave a Comment