Bob Marli rođendan u Zaječaru: Nastupiće Hornsman Coyote Soundsystem i Priručnik Janga Trovača

Povodom  rođendana Bob Marlija , u zaječarskom Omladinskom centru u petak, 9. februara, nastupiće Hornsman Coyote Soundsystem – coming to you live and direct from creation i zaječarski sastav Priručnik Janga Trovača. Hornsman Coyote Soundsystem, u okviru turneje 2017/2018, trenutno promoviše svoj deseti po redu album, „Sevengreen“. Prijatelj kocnerta je restoran “Atrijum“ Gamzigradska Banja.
Već decenijama se širom planete rođendan Boba Marlija (6. februar) proslavlja tokom celog meseca februara kao praznik ikone popularne kulture koji je snagom svoje poruke i zvuka uticao na vaspitanje generacija, šireći svetom poruku ljubavi i mira. Prema nekima prva superzvezda „trećeg“ sveta, čovek koji je celom svetu približio mističnu snagu rege muzike, Marli je postao globalni simbol pobune protiv nepravde svetskog sistema pohlepe, koji rege autori nazivaju Babilonom.

Nemanja Kojić Kojot, poznatiji kao Hornsman Coyote je multiinstrumentalista i jedan od najaktivnijih srpskih izvođača, ako ne i najaktivniji. Tokom svoje, sada već zavidne karijere, bio je član mnogih bendova. Dovoljno je spomenuti samo Eyesburn, bend sa kojim je snimio 7 studijskih albuma. Pored Eyesburn-a, radio je i sa roots reggae postavom Hornsman Coyote & Soulcraft. Svirao je i u bendovima kao što su Del Arno Band, Sunshine, Dead Ideas, Shappa… Od skoro ima novi bend koji nosi naziv Remedy. Zahvaljujući suvom kvalitetu, svirajući je poprilično proputovao planetu i svugde reprezentovao ovaj region na najbolji mogući način. Sada prezentuje Hornsman Coyote soundsystem – 10 godina rada sa svih solo albuma.

Početak koncerta je u 21h, a cena karte iznosi 250 dinara

Priručnik Janga Trovača, je ideja koja je nastala 1997.god po filmu o istinitoj ličnosti Grejemu Jangu.I tada kao i sada predstavljamo kombinaciju razlicitih stilova: reggae,ska,dub,drum’n’bass,funk, jazz. Prvi nastup bio je 1997. u Domu učenika srednjih škola u Zaječaru a zatim, nesto kasnije 1998 i u Domu vojske Zaječar.U periodu od 2000. – 2004.god. uglavnnom se radilo na stvaranju pesama, da bi 11.septembra 2004. debitovali u basti Fakulteta za menadžment na koncertu “Bridges over Zajecar’s waters”. Jedno od najvažnijih dostignuća je pobeda na Zaječarskoj Gitarijadi 2005.god, po oceni publike.Redjale su se klupske svirke u Zaječaru i u gradovima Timočke Krajine, Klub Filozof Beograd, Berkovica( Bugarska ) na festivalu “Berkstock 05” sa legendarnim bednom The Exploited, “Berksock 06” sa Tribute Deep Purple sa Joey Lee Tarnerom i najboljim Bugarskim ska bendom Uikeda,samostalni koncert u SKC-u Beograd, Dom omladine Beograd ( predgrupa sastavu Bad Copy), Demo Masters radio 202… Godine 2008, bend odlazi na pauzu sve do 2017.godine kada se ponovo okuplja i sa još vise energije, snage,iskustva kreće sa radom ponovo.

 

Prethodni članci

Leave a Comment