Timočani romi na internetu

Ulične akcije sa podelom flajera o akcijama i dešavanjima u okviru Romske zajednice, koje se ogledaju kroz razgovor sa lokalnim stanovništvom i njihovim interesovanjem o Romskoj zajednici.

Kud Roma Zaječar
Prvi sastanak naših mladih nakon osam godina mladi Romi ponovo će moći da vežbaju tradicionalne Romske igre.

 

Stalne edukacije i usavršavanje, razgovori i aktivnosti kao mera poboljšanja položaja Roma na lokalu jesu ključ jednog uspešnog Romskog Udruženja, koje u celosti može da odgovori na razne   izazove današnjice.

Deca Osnovene škole Đura Jakšić iz Zaječara koja su sa svojom učiteljicom pedagoškim asistentom Anđelikom Agušević priredila prelepu predstavu o kulturi i tradiciji Roma Timočke krajine.

Poseta osnovnoj školi Đura Jakšić razgovor sa decom na temu diskriminacija, odnos među učenicima, priprema pred upis u srednje škole, a kao dobar primer u obrazovanju iznele su učenice srednjih škola Romske nacionalnosti.

Akcija podela školskog pribora deci korisnika narodne kuhinje u saradnji sa Crvenim Krstom Zaječar, naši mladi su naša budućnost.

Humanitarna akcija sređivanje stana socijalno ugroženim porodicama.
Udruženje društva Roma Zaječar sprovodi aktivnost, pomoc socijalno ugrozenim porodicama na teritoriji grada Zaječara. Ova akcija se ogleda u sređivanju prostorije
za život kroz krečenje i promenu poda. Zahvaljujući dobrim i humanim ljudima ova i slična akcija uspešno je privedena kraju, uz osmeh i zadovoljsto porodica.

Drustvo Roma Zajecar je po prvu put od svog postojanja imalo priliku da pokaze siroj zajednici vaznost I potrebu jedne takve organizacije na sajmu koji je organizovala Regionalna Privredna Agencija  RARIS,Gradjanstvo je imalo priluku da postavi pitanje nasim aktivistima o znacenju Romskog postojanja,Romske kulture I tradicije,I radu samog udruzenja.

Podela paketa Socijalno ugroženim porodicama u organizaciji Društva Roma Zaječar. Paketi sadrže osnovne namirnice za život, odeću, obuću koju su donirali humani ljudi Grada Zaječara.

 

03. AUDIO EMISIJA (Koliko ima roma na evidenciji NSZ i koliko je roma prošlo kroz neki od programa…) govori Svetlana Mihajlović NSZ

02. AUDIO EMISIJA (Ciljevi i zadaci kordinatora za romska pitanja…) govori Miljan Rašić, predsednik Udruženja „Društvo roma Zaječar i kordinator za romska pitanja

01. AUDIO EMISIJA (Položaj roma na lokalu, dosadašnje aktivnosti Udruženja, planovi…) govori Miljan Rašić, predsednik Udruženja „Društvo roma Zaječar i kordinator za romska pitanja