Gradonačelnik Zaječara obišao radove na asfaltiranju ulica u Rgotini

Danas će u Rgotini biti asfaltirane dve ulice, a gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, obišao je radove.

Kako gradonačelnik navodi, ovo je projekat koji je započet još krajem prošle godine i trajaće sve do 2025., a obuhvata rehabilitaciju svih seoskih ulica. U Rgotini je prvo odrađen ravnjajući sloj, pa tek onda asfaltiranje, jer su ulice u veoma lošem stanju. Imaju nameru da rehabilitaciju ulica odrade u sve 42 seoske MZ, a ovo je prva faza radova. Druga faza biće nastavljena na jesen i tako će biti svake godine. Prva procena vrednosti svih ovih radova u mesnim zajednicama, bila je blizu dve milijarde dinara, ali sada smatraju da će sa 1.200.000.000 dinara, u naredne 4 godine, uspeti sve da završe.

Gradonačelnik se nada da će do jeseni 2022. godine potpuno stabilizovati finansijsku situaciju i da će Zaječar moći da živi od svojih prihoda.

Mi danas ovde, u Rgotini, radimo tih 250 + 530 metara, znači dve ulice, što je blizu 800 metara. Utrošeno je i troši se 350 tona asfaltne mase i koštaće oko 4.500.000 sa PDV-om. Odmah, već sutradan, prelazimo u Salaš, gde će u prolećnoj fazi biti odrađeno oko 450 metara i biti utrošeno oko 2.500.000 dinara i oko 200 tona asfaltne mase. Nakon toga, već se vrši priprema terena, i već u četvrtak ili petak radnici će preći u Vražogrnac, i tako idemo od sela do sela i ne prekidamo. U nekim selima ostavljaćemo prostor, tamo gde znamo po projektima, da će ići kanalizaciona mreža. Obaveza nam je da, do 2025. godine, uradimo sisteme za prečišćavanje otpadnih voda. To podrazumeva da se mora uraditi kanalizacija i u gradu i u selima. Očekujem da se, već u subotu, sastanemo sa ministrom Momirovićem, gde ćemo razgovarati o nastavku jednog krupnog projekta koji je, nažalost, stao. Ovaj projekat, čija je vrednost preko dva miliona eura, započela je Republika, a to je rekonstrukcija ulica Ivana Milutinovića, Pavla Ilića i Save Kovačevića, da bi, već u narednoj godini, nastavili Hajduk Veljkovu ulicu i negotinski put. Takođe, imam nagoveštaj od Republike da će vrlo brzo početi sa radom i saobraćajnice od vražogrnačke rampe, pa sve do Zvezdana. U nekim delovima grada već se postavljaju nova autobuska stajališta, a biće postavljena svuda.” – rekao je Ničić.

Prethodni članci